I retten
Læsetid: 4 min.

»Det er uhørt, at en mand skal dømmes for en imaginær forbrydelse«

Hver uge dækker Information en retssag, som den udspiller sig i retssalen. En 53-årig murerarbejdsmand er tiltalt for at sælge hash fra sit sommerhus og besidde en totenschlæger. Sagen har været tre år undervejs
Den tiltalte siger, at han plejede at købe en plade hash på 50 gram om måneden til eget forbrug.

Den tiltalte siger, at han plejede at købe en plade hash på 50 gram om måneden til eget forbrug.

Mia Mottelson

Moderne Tider
13. februar 2021

Retssal 1 i Københavns Byret er bygningens største og mest imponerende: Her er marmorerede søjler, buer med buster og gipsafstøbninger af løver på væggene. Midt i lokalet svæver en gigantisk lysekrone. Det runger i det store rum, da tiltalte M fra vidneskranken går i gang med at tale:

»Jeg har røget hash, og det indrømmer jeg, men altså…«

»Båp, båp, stop,« siger den kvindelige dommer. »Det første, der skal ske, er, at du tænder for mikrofonen. Så har anklageren ordet. Så er det din forsvarers tur. Og hvis der så er noget, du er brændt inde med, hører vi det til sidst.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her