Portræt
Læsetid: 17 min.

16-årig rapper på vej til gennembrud: »Vi rapper om gaden. Det, vi ser. Det, vi hører. Det, vi gør«

Han er kun 16 år, men har en pladekontrakt med Universal og sin tredje single ude denne uge. Rapperen Alex Bajrami kalder sig ’8Trappy’, kommer fra Holmbladsgade på Amager og er del af en ny bølge af unge fra udsatte boligområder, der sætter ord på ghettolivet på en ny og hårdtslående måde
Han hedder Alex Bajrami, men vil helst kun omtales med sit kunstnernavn 8Trappy. Ottetallet refererer til det ottende bogstav i alfabetet. H som i Holmbladsgade, hvor han er vokset op.

Han hedder Alex Bajrami, men vil helst kun omtales med sit kunstnernavn 8Trappy. Ottetallet refererer til det ottende bogstav i alfabetet. H som i Holmbladsgade, hvor han er vokset op.

Moderne Tider
6. marts 2021

Super Kiosken på Holmbladsgade 54 ligger på et hjørne. En klassisk kiosk med toast til 15 kroner på plakaten, gifler og bølgechips på hylderne og en pakistansk ejer bag disken. Ude og inde står små grupper af unge mænd med anden etnisk baggrund. Nogle køber ind. Andre hænger ud. En fyr med et smalt overskæg og stor dynejakke træder ind. Alex Bajrami hedder han. Der er flere, der hilser på ham, med det navn, han er mest kendt for i kvarteret:

»8Trappy. Hey!«.

Han hilser med et håndtegn og siger: »Hvad så? Længe siden, bror«, smider nogle mønter og går ud med en Sun Cola juicebrik i hånden.

Alex Bajrami er rapper, ’8Trappy’ er hans kunstnernavn, og kiosken er location i hans seneste musikvideo til nummeret »Addy« optaget her i kvarteret.

»Det her er stedet, hvor alt foregår. Det er her, det går ned,« siger 8Trappy og tilføjer, som han gør til de fleste af sine sætninger: »Forstår du?«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rikke Petersen

En interessant artikel!

Jeg bor selv i området, og kan både genkende og ikke genkende beskrivelserne. Kvarteret er meget blandet med hundedyre ejerlejligheder, små specialbutikker og smarte caféer. Også er der det sociale boligbyggeri på midten, små kiosker og pizzariaer.

I gaden ligger også Prizmen som er et kultur/idrætshus samt bibliotek.

Samlet set et stort udvalg af muligheder for unge mennesker, så jeg forstår ikke, hvorfor der alligevel er nogen, der vælger/føres mod kriminalitet? Men godt at nogle vælger musikken, frem for livet på gaden.

Søren Kristensen, Sune Keller, Kurt Nielsen og jens peter hansen anbefalede denne kommentar

I Danmark og især i de store almene boligområder er det en mindre og mindre del af de unge, der begår kriminalitet.

Der er også flere og flere, i Danmark og især i de store almene boligområder, der tager en uddannelse, og de to ting hænger meget sammen og hænger sammen med det boligsociale arbejde.

Det er virkeligheden for langt de fleste, og selv om den måske ikke er så spændene, så er det også den, der er værd at hylde og at dyrke.

Det er nok heller ikke helt atypisk, at det er i de bykvarterer der ellers er meget kapitaliserede, som i de gentrificerede kvarterer på indre Amagerbro/Sundby, at spændingerne og behovet for at profilere sig kan være størst, mens de rene almene boligområder er mere harmoniske, fordi alle de forskellige beboere er en del af det samme lokale fællesskab og beboerdemokrati.