Amager Fælled
Læsetid: 2 min.

Aktivist kæmper mod byggeri på Lærkesletten: »I politibilen på vej til arresten sad vi og sang«

Klimaaktivister har i flere uger demonstreret og med civil ulydighed forsøgt at forhindre et boligbyggeri på den såkaldte Lærkeslette på Amager Fælled. Ida Dalsgaard Nicolaisen fra Extinction Rebellion er en af dem
»Vi har brugt alle de traditionelle demokratiske værktøjer for at stoppe byggeriet: klager, jura og lovlige demonstrationer, og det har rykket meget, men ikke nok til, at politikerne har stoppet planerne,« siger Ida Dalsgaard Nicolaisen.

»Vi har brugt alle de traditionelle demokratiske værktøjer for at stoppe byggeriet: klager, jura og lovlige demonstrationer, og det har rykket meget, men ikke nok til, at politikerne har stoppet planerne,« siger Ida Dalsgaard Nicolaisen.

Mads Claus Rasmussen

Moderne Tider
20. marts 2021

– Hvorfor har Extinction Rebellion kastet sig ind i kampen mod byggeriet på Amager Fælled?

»Fordi vi står midt i en buldrende biodiversitetskrise, hvor vilde arter uddør hurtigere end nogensinde før over hele verden, men også meget lokalt lige her ved siden af os selv i vores hovedstad, hvor vi rent faktisk kan gøre noget ved det. Vi har brugt alle de traditionelle demokratiske værktøjer for at stoppe byggeriet: klager, jura og lovlige demonstrationer, og det har rykket meget, men ikke nok til, at politikerne har stoppet planerne. Nu er der behov for, at vi fysisk sætter os i vejen for byggeaktiviteterne.«

Ida Dalsgaard Nicolaisen

  • 29 år.
  • Kunstner og handicaphjælper.
  • Medlem af Extinction Rebellion

– Hvad har I konkret gjort?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kenneth Krabat

Ja, jeg er også imod. Københavns Lunger - Amager Fælled - er stille og roligt ved at blive annekteret af underhåndsaftaler og politiske bytteaftaler, der komplet tilsidesætter københavnernes og amar'gensernes ønsker.

stop det. Træk aftalerne tilbage og sig, at det desværre ikke kan lade sig gøre alligevel. Sig pænt undskyld på vegne af os, der er byens flertal. 75% - det er mere end 51, ikke?

Eva Kjeldsen, Søren Veje, Arne Albatros Olsen, Kim Houmøller, Estermarie Mandelquist, Ib Christensen, Eva Schwanenflügel, thomas jørgensen, Espen Bøgh, Ruth Sørensen, Søs Jensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar