Højredrejning
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Har coronaen rykket os mod højre?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne – intet dilemma er for lille, intet for stort
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne – intet dilemma er for lille, intet for stort
Moderne Tider
3. april 2021

Jeg hører til i nærheden af Enhedslisten, og min mand plejer at stemme socialdemokratisk eller radikalt.

Men der er sket noget i vores til tider ophidsede politiske diskussioner. Under coronaen ser jeg i stigende grad mig selv forsvare regeringen: Jamen, de gør det jo så godt som muligt for de fleste ... fællesskabet ... samfundssind ... osv. Min mand angriber til gengæld stadigt mere aggressivt regeringen med højrefløjens argumenter: Der skal genåbnes mere, de sætter samfundet i stå, de bruger penge som på Anker Jørgensens tid ... osv.

Mit spørgsmål er: Rykker coronaen os alle sammen mod højre?

– En venstreorienteret

Svar I:

Man skal passe på med at rapportere om turen, mens bussen stadig kører. Men selv om corona måske har skubbet dig og din mand lidt til højre, de fleste er ved at være trætte af restriktionerne, og man endda fornemmer et lille oprør af højreorienterede hooligans og new age-venstreorienterede, som har fundet hinanden i fælles vrangforestillinger om vacciner, tror jeg overordnet set, at det seneste års begivenhed har været en vækkelse for venstrefløjen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her