Venskab
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg gider ikke hjælpe asociale venner

Intet problem er for småt, og intet er for stort, når Brevkassen svarer på spørgsmål fra læserne. I denne uge: Bør man hjælpe venner med deres flytning, hvis de ikke betaler tilbage?
Intet problem er for småt, og intet er for stort, når Brevkassen svarer på spørgsmål fra læserne. I denne uge: Bør man hjælpe venner med deres flytning, hvis de ikke betaler tilbage?

Mia Mottelson

Moderne Tider
27. marts 2021

Jeg har flere venner, som har bedt om flyttehjælp de næste par måneder. Vi bor i København, så det er noget med at slæbe op og ned fra fjerde og femte sal. Jeg er egentlig ret handy, jeg synes principielt, at man bør hjælpe sine venner, når man kan, og jeg har takket være corona ikke nødvendigvis noget bedre at lave, men sagen er den, at da jeg for ikke så længe siden selv skulle flytte, var der ingen af dem, der lige kunne den dag. Det har jeg ikke glemt, og nu har jeg mest lyst til at lave samme nummer. Men er det for småligt eller helt retfærdigt?

— Flyttemanden

Svar I:

Det er ikke småligt, at du får lyst til at melde fra. Men jeg ville nok vende den anden kind til og hjælpe med at flytte. For hjælp og tjenester mellem venner er jo ikke 1:1. Det kan være, dine venner kan hjælpe dig med at få styr på dine forsikringer og din pension, passe dine børn eller potteplanter eller lytte til dine hjertesorger. Måske er de bedre til det end til at flytte møbler til 4. sal.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her