Familiedilemma
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Hjælp! Vores forældre vil sætte gammel ejendom i stand

Har du en nød du ikke knække, så hit med den. Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne
Har du en nød du ikke knække, så hit med den. Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne
Moderne Tider
3. april 2021

Vores forældre – 59 og 63 – er ved at købe en gammel landejendom, som de vil sætte i stand til glæde for hele familien – vi er to søskende og vores fire børn.

Deres forestillinger om projektet er dog helt urealistiske: De vil selv sætte i stand, og »på landet er håndværkere jo ikke så dyre som i byen«. Men vores far kan være et halvt år om at samle en Ikea-reol, og de har ikke opbygget nogen større kapital af deres lærerlønninger til at finansiere et byggeprojekt. Min bror og jeg har set på det, og der skal bruges mindst en halv million – måske en hel – og rigtigt meget gør det selv-arbejde på at få projektet op at stå, og det tror vi ikke, de to gamle evner eller har råd til. Så enten kommer vi til at redde røven på deres drøm, eller også bliver den et mareridt for dem.

Hvad skal vi gøre: prøve at stoppe dem og forklare dem realiteterne eller være kolde og lade dem gøre, som de vil. Ingen af løsningerne er konfliktfrie.

– Yngstesønnen

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Helt enig med svarene:
Lad dem dog more sig.
Det er deres liv, penge og helbred.

Claus Nielsen, Dagmar Holdensen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Hans Houmøller

Man må ikke håbe, forældrene læser Information og ser Bo Elkjærs nedladende, grovkornede omtale af dem. Er det blevet normen på Information at omtale mennesker på 59-63 år på den måde?

John S. Hansen

Så længe forældrene ikke er umyndiggjorte ved dom - så bør de unge mennesker nok passe deres cafe latte og instagram, og lade deres forældre udfolde sig som de lyster.