Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan håndterer man en afsporet ven?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle får to svar. Så har du en nød, du ikke kan knække; hit med den. Vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle får to svar. Så har du en nød, du ikke kan knække; hit med den. Vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
13. marts 2021

Vi er to bekymrede venner, der har måttet se til, mens en fælles veninde fra vores bacheloruddannelse pludselig gled ud af vores liv forrige år. Hun har altid været lidt alternativ, men det tog til for et par år siden, da hun flyttede hjem til København. Her fandt hun sig til rette i et miljø på Christiania i en omgangskreds, der har ansporet til såkaldt ’systemkritik’, og det er – ligesom alt andet – kun blevet værre med coronaepidemien.

På afstand virker det bekymrende. Hun laver vaccineskeptiske og konspiratoriske ytringer på sociale medier, og selv den yderste parlamentariske venstrefløj synes at være med i konspirationen med Big Pharma.

Vi kan ikke finde ud af, om det er et råb om hjælp fra en der mangler et kram, eller om det er os, der vurderer hende ud fra vores værdier. Vi savner den veninde, vi kendte, og har overvejet at række ud, men vi ved ikke helt hvordan. Så kære brevkasse, hvordan håndterer man den afsporede ven/veninde, der skriver konspiratoriske kommentarer på internettet?'

— De konforme

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her