Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min kone speedsnakker mig ud af hjemmekontoret

Intet problem er for lille – intet for stort: Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne, og alle får to svar
Intet  problem er for lille – intet for stort: Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne, og alle får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
6. marts 2021

Min kone taler helt vanvittigt meget i telefon, når hun arbejder. Det har aldrig været et problem, fordi hun jo har gjort det på sit arbejde, men nu irriterer det mig grænseløst. Vi havde ellers indrettet to fine arbejdspladser ved siden af hinanden allerede i foråret, men jeg kan simpelthen ikke koncentrere mig der.

Vi har kun et lille børneværelse og soveværelset, begge uden skrivebord (og, ja teoretisk set toilettet), hvor jeg kan søge tilflugt. Så jeg sidder det meste af arbejdsdagen i vores seng. Hun mener ikke, at det er hende, der er problemet. Men kan jeg ikke kræve, at vi i det mindste skiftes til at have den gode arbejdsplads? Eller er der andet, jeg kan gøre?

— Den hjemmearbejdende mand

Svar I:

Hjemmearbejdet i mindre lejligheder er en svær balanceakt, men det lyder også, som om I måske har været lidt vel optimistiske ved at indrette to hjemmearbejdspladser ved siden af hinanden i køkkenet. På alle arbejdspladser er der de stortalende både telefonisk og med kollegerne, og din kone er så en af dem.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Nu er jeg blevet lidt forvirret.

Lise Richter Lauridsen skriver:
"...men det lyder også, som om I måske har været lidt vel optimistiske ved at indrette to hjemmearbejdspladser ved siden af hinanden i køkkenet."

Imens skriver 'Den hjemmearbejdende mand":
"Vi har kun et lille børneværelse og soveværelset, begge uden skrivebord (og, ja teoretisk set toilettet), hvor jeg kan søge tilflugt".

Intet sted står der altså noget om, at arbejdspladsen er indrettet i køkkenet, og intet sted står der noget om en opholdsstue, (hvilken man næsten må formode eksisterer i en almindelig lejlighed).

Der står heller ikke, at læserbrevet er forkortet af redaktionen.

Er problemet derfor, at stue og køkken går i ét, som et alrum, og man derfor ikke kan indrette sig i to forskellige lokaler?
Eller at køkkenet er for lille til at sidde i ?

Alternativt råd: Køb dig nogle ørepropper.

Og ja, selvfølgelig skal I skiftes til at sidde behageligt.

Torben K L Jensen og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

"Hun mener ikke, at det er hende, der er problemet"

Hvad mener hun så er problemet ?

Jens Christian Jensen

Det var nu heller ikke andre end den hjemmearbejdende mand jeg forventede der skulle svare på det.
Han lyder i øvrigt som en rigtig tøffelhelt :-) Stakkels "mand".

Kenneth Krabat

Uanset hvor i lejligheden arbejdsbordene er placeret er problemet med den fælles arbejdsplads, at kvinden (i hvert fald i beskrivelsen) tager sig den frihed at lege boss og tryne manden med mangel på forståelse. En forhold, som på en arbejdsplads med en god leder, vil blive bragt til ophør ved flytning af den ene af de to til andre omgivelser eller fyring. Det lyder som om der er behov for en af delene.

Gad vide om prisen for et selvstændigt arbejdsværelse til manden, eller ophør af forholdet, vil ændre på kvindens behov for være ufejlbarlig?