Fitshaming
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal man have spaghettiarme for at være venstreorienteret?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle får to svar. Så har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Hver uge svarer  Brevkassen på spørgsmål fra læserne, og alle får to svar. Så har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
13. marts 2021

Jeg elsker vægtløftning. Jeg elsker det urmenneskelige i at løfte noget tungt fra gulvet, til op over hovedet. Koncentrationen, det kræver at lære de tekniske løft. Æstetikken af jern, kridt og sved i gamle lagerlokaler.

Min omgangskreds er dog venstreorienteret, og jeg føler mig ofte fitshamet både på arbejde og privat. Jeg byder ikke længere ind, når kolleger snakker træning, og drikker skamfuldt en proteinshake før middagsselskaber, så jeg bliver mæt af de små vegetarretter, alle serverer i dag.

Men hvorfor er yoga og løb bedre end styrkeløft og crossfit? Skal man have spaghettiarme for at være venstreorienteret?

— Dødløfteren, 32

Svar I:

Du skal vide, at jeg først og fremmest besvarer spørgsmålet for at bevise, at det ikke er mig, der har skrevet det. For det kunne lige så godt kunne være mig. Jeg skal gerne indrømme, at jeg kneb en glædeståre, da mit crossfitcenter i denne uge åbnede for udendørstræning efter tre måneders pause. Og som moderat venstreorienteret kender jeg også til den tunge crossfitskam.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Engelbrecht

Jeg tror forstillingen er historisk begrundet som værende af dualistisk karakter.

Enten hjerne eller muskel og ikke begge dele på samme tid.

Det kræver indsigt og tid til fordybelse at studere og det medfører en mangel på tid til fysisk aktivitet som for mange intellektuelle betragtes som fjollet. Det kan ofte begrundes med en manglende interesse for sport i skolen og at disse børns forældre heller ikke prioriterede bevægelse. Og i gamle dage var det de fattige, uuddannede mennesker der bestod med fysisk hårdt arbejde. Den signalværdi var i lav kurs blandt overklassen hvortil størstedelen af akademikerne jo nok hørte til.

Inderst inde kan du jo være ligeglad med hvad andre synes om din proteindrik og manglende lyst til tofu-pindemadder, du følger fint sundhedsmyndighedernes anbefalinger, de bygger på videnskab.

God træning og hjernegymnastik

Peter Engelbrecht

Bestod ~ bistod

Lise Lotte Rahbek

Hovedparten af deltagerne på mit yogahold var helt afgjort ikke venstreorienterede - og pindearme var der heller ikke mange af.

Måske er fordomme ikke en partipolitisk fløj-sport.

Kollektivet Fandango, Steen K Petersen, Steffen Gliese og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Erik Pedersen

Det mest umenneskelige bestod mest af at slå ihjel for at overleve.

Anders Hüttel

Kan jeg spise en anden. Det ved jeg ikke og mon det kommer der til? I Walking Dead smager dem med honning farvet hud bedst! Brolæggeren må vide det: Dårlig ryg som midaldrede og smertestillende på livstid. Jeg tror min psykolog har trænet sig til at blive høj. Han er mindst 30 cm mere, bedre, stærkere, reel, god, perfekt, eftergivende, styrende end jeg.

Jeg troede sq at den åndsbollede diskussion var passé.

Uhhh uhh - det er en af de lette: Nej!