Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal jeg undskylde, at jeg var en af plageånderne?

Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den. Skrev til brevkassen – alle spørgsmål får to svar
Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den. Skrev til brevkassen – alle spørgsmål får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
27. marts 2021

I min folkeskoleklasse var der en pige, der blev mobbet. Hun havde det heller ikke nemt derhjemme. 25 år og en masse selvransagelse senere har jeg erkendt, at jeg selv var med til at behandle hende dårligt. Det nager mig, at hun ikke fik en bedre tid i skolen, og jeg er selv plaget af skyldfølelse.

Jeg havde mit på det tørre, så jeg burde have haft overskud til at behandle hende bedre. Det gjorde jeg desværre ikke. Jeg vil gerne undskylde min dårlige opførsel over for hende. Men måske er det ubehageligt for hende at skulle genopleve oplevelserne fra dengang?

Jeg synes ikke, hun skal trækkes med min skyldfølelse og mit behov for at sige undskyld, og jeg fisker heller ikke efter syndsforladelse. På den anden side synes jeg, at det er vigtigt at sige undskyld, når man har gjort andre kede af det – og jeg håber at kunne gøre hende glad eller i det mindste at kunne sætte hendes folkeskoletid i et (lidt) bedre lys. Jeg håber, I kan give mig et godt råd.

Hende, der burde have opført sig bedre, men desværre først kan se det nu.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Hvorfor ikke sende en kopi af dit brevkassespørgsmål og svarene?
Du kan altid skrive et par ord mere til, hvis du synes.

Og læg det derefter væk.
Det var dengang.
Du var en røv - og det har de fleste af os erkendt, at vi ogå har været på forskellige tidspunkter. Lev med det, når det dukker op i den mørke stund om natten i søvnløshed.

Mads Berg, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Rikke Nielsen og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Morten Balling

Brug det til at undgå at være en røv i dit nuværende og kommende liv i stedet. Jeg blev også mobbet i skolen, men det er tilgivet for længst. Til gengæld er jeg stadig allergisk overfor uretfærdighed.

Troels Ken Pedersen, Elisabeth Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Meget enig med Lise Lotte Rahbek. Jeg tror det betyder noget at få det at vide. Selvom der er gået så mange år. Du repræsenterer en tid i et andet menneskes liv, der har gjort meget skabe - også mange år efter. Og at det netop er rigtig, at du ikke skal gøre det for at få syndsforladelse, men for at hjælpe et andet menneske, du har været med til at gøre ondt.

Jane Nielsen, Elisabeth Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Troels Ken Pedersen

Jeg synes helt klart Georg Metz.