Interview
Læsetid: 2 min.

Alle burde læse ’Totte hos lægen’

Modet svigtede næsten, da musikchef for Aarhus Symfoniorkester Jesper Nordin som ganske ung forsøgte sig med Dostojevskijs ’Brødrene Karamazov’ første gang – og ikke fattede en brik. ’Ringenes Herre’ af J.R.R. Tolkien og ’Kaninbjerget’ af Richard Adams fik ham på rette spor igen
Moderne Tider
20. marts 2021
En god bog for de tre- til fireårige, som mange kunne have gavn af at genlæse, siger Jesper Nordin.

En god bog for de tre- til fireårige, som mange kunne have gavn af at genlæse, siger Jesper Nordin.

Ill. fra bogen

— Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Totte hos lægen af Gunilla Wolde kunne være en god start. Det er en fin børnebog for de tre- til fireårige, hvori Wolde konkluderer, at både Bamse og Totte har været hos lægen og er blevet vaccineret, og at dét er en god ting. Det er der nogle, der godt kunne tåle at få gentaget i et letlæseligt format.«

— Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Ikke én, men mange! Der var en kæmpe samling af Ray Bradburys noveller, jeg nærmest sov med under hovedpuden i flere år, og jeg holder utroligt meget af hans bedste historier, selv om mange af dem også er ekstremt campy. Den der lidt poetiserende science fiction var bare den perfekte flugtrute for en forknudret teenager som mig.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her