chikane
Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Det er utroligt let at spilde den andens liv

Hvorfor er det så let at få nogen til at bruge utrolige mængder energi på at forholde sig til meningsløs chikane?
Moderne Tider
27. marts 2021
Hvorfor er det så let at få nogen til at bruge utrolige mængder energi på at forholde sig til meningsløs chikane?

Everett Collection/Shutterstoc

Det kan som bekendt være en risikabel affære at bruge sin ytringsfrihed. Især hvis man siger eller skriver noget om køn, seksualitet, racisme. Og naturligvis især, hvis man skulle formaste sig til at være kvinde, mens man gør det.

Gør man det alligevel, risikerer man at blive overrendt i den virtuelle verden – og af og til også i den fysiske – af et løst koblet kobbel af vredladne mænd og mandslinge, som overdænger en med mishagsytringer, dårligt stavet kritik og forskellige grader af trusler om vold.

’Tonen på nettet’ er et emne, som bliver debatteret ganske ofte og som regel med forholdsvist enslydende udgange.

Vi vender teknologi, fremmedgørelse og måske digital dannelse. Men der er næsten statsgaranti for, at diskussionerne altid bliver summeret op i en humanistisk formulering, der på én gang varmer om hjertet på de fleste af os, og lover os, at vi ikke for alvor vil gøre noget for at ændre på problemet: »Vi skal alle sammen huske, at der sidder et menneske i den anden ende.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her