Vaccineskepsis
Læsetid: 10 min.

Europas vaccinemodstand lever af korruption, ulighed, mistillid og pisk

Der er store forskelle på vaccineskepsissen EU-landene imellem. I Danmark vil 82 procent gerne vaccineres mod corona, mens det i Frankrig kun er 50 procent. Det vidner først og fremmest om, at der er forskel på borgernes tillid til myndighederne – men også myndighedernes tillid til borgerne
Aktivister i demonstration gennem den polske by Krakow for at protestere mod vacciner, restriktioner og ensretning af samfundet.

Aktivister i demonstration gennem den polske by Krakow for at protestere mod vacciner, restriktioner og ensretning af samfundet.

Artur Widak/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
27. marts 2021

Maj Britt Mukonde kommer trillende på sin elscooter hen over Kødbyens brosten med retning mod Øksnehallen, som for tiden er omdannet til et af Københavns vaccinationscentre. På vej ind til sin første coronavaccination fortæller den midaldrende kvinde, at hun aldrig har været i tvivl om, hvorvidt hun ville takke ja:

»Selvfølgelig skal jeg have den.«

Hun har en bekendt, som har præsenteret »nogle konspirationsteorier« for hende, men det har ikke fået hende til at ændre holdning. Hun kan dog ikke sige sig fri for at være en lille smule nervøs, blandt andet fordi der har været debat om en mulig sammenhæng mellem AstraZeneca-vaccinen og blodpropper, hvilket den 11. marts fik de danske myndigheder til at sætte brugen af vaccinen på pause:

»Jeg vil sige, at jeg er glad for, at det er Pfizer, jeg skal have,« siger Maj Britt Mukonde.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her