Seksualmoral
Læsetid: 12 min.

Information har en fortid som prostitutionens reklamevæg. Men næppe en fremtid

Information bragte i 1981 og 1998 massageannoncer i perioder, hvor Ekstra Bladet ikke udkom. Nu har Ekstra Bladet droppet annoncerne permanent, men Information har ikke tænkt sig at overtage markedet denne gang. Hvorfor egentlig ikke? Er vi blevet mere bornerte? Eller bare mindre naive?
Man tror, det er Ekstra Bladet, men der er tale om annoncer bragt i Information i 1981.

Man tror, det er Ekstra Bladet, men der er tale om annoncer bragt i Information i 1981.

Arkivfoto

Moderne Tider
20. marts 2021

»Kæmpe mulighed for Information!« Sådan skrev jeg i sidste uge i et opslag på avisens intranet og linkede til historien om, at Ekstra Bladet nu dropper massageannoncerne. Jeg tilføjede også et: »Er du klar?« henvendt til vores kommercielle direktør.

Det var mest for sjov – jeg vidste godt, at det ville blive et stort nej tak til at overtage markedet for massageannoncer. Flere reagerede med en grinesmiley på opslaget.

Men der var også en lille del af mig – det indrømmer jeg gerne – som tænkte: Hvorfor egentlig ikke? Prostitution er et lovligt erhverv, og avisen sorterer jo normalt ikke i annoncerne, så længe de er lovlige.

Mit opslag startede en kort debat og nogle anekdoter. For i 1981 var der rent faktisk massageannoncer i Information i en længere periode, fordi Ekstra Bladet ikke udkom. Og det gentog sig i en kort periode i 1998, hvilket faktisk var nyt for mig.

Men hvorfor er det, som tilsyneladende var naturligt i 1981 og 1998, blevet til en joke i 2021? Hvad har egentlig ændret sig? Hvad siger det om Information som avis? Om den bredere venstrefløjs moral? Og om prostitutionsmiljøet?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Meget god og tankevækkende artikel.
Er det virkelig en gordisk knude, at der er mænd, der af forskellige årsager har behov for at opsøge en prostitueret/luder/hore, og at disse ikke skal være ejet/styret af banditter.
Hvad med at finde en måde at sikre, hvad der trykkes, og så:
Garanteret glade glædespiger - kun i Information. ;-)

Steffen Gliese

Frisindet på Information var kærkomment i min ungdom, dog ikke prostitutionsannoncer eller for den sags skyld portrætartiklerne, som jeg ikke kan huske. Men det er godt, at der bliver rusket op i den småborgerlige beklumrede luft, liberalismen har lukket ind i vores dejlige lad over årene.

Omsætningen vil nu flytte ud på det grå internetmarked, annonceringerne og især prostitutionen går ikke væk, og så er spørgsmålet hvem der kommer til at styre disse sider og høste de indtægter.

Jeg har en ide om hvem der indenfor kort tid sætter sig på det marked og det tror jeg ikke er til de prostitueredes fordel.

Ekstra bladet har i virkeligheden gjort de prostituerede en bjørnetjeneste og skudt sig selv i foden mht. de indtægter dette gav.

Henriette Bøhne

Peter Hansen,

Men er den ikke allerede det?

Ikke at jeg er dybt velbevandret i prostitutionens foretrukne annonceringsmedier, men det forekommer mig at formidlingen forlængst et flyttet ind på portaler som sugardating osv osv.

Frederikke Nielsen

Enig med Jan August, Information kunne finde en niche her, hvis de kun beskæftiger sig med de kvinder/mænd, der sælger deres kroppe fordi de elsker at gøre det.

Reklame:
Information sælger kvinder der elsker sex med fremmede mænd.
- Der er ingen narkomaner blandt kvinderne, som er tvunget til at sælge deres krop for at få råd til næste fix
- Der er ingen fattige enlige mødre, der er tvunget til at sælge deres kroppe for at kunne underholde deres børn
- Der er ingen alfonser, der styrer kvinderne og tager deres andel af salget
- Der er ingen kvinder udsat for trafficking og derfor reelt slaver

Der er kun smukke kvinder, der glæder sig til at blive gramset på og have sex med din gamle, vommede, stinkende og uvaskede krop.

Steffen Gliese

Det går videre på EB nu: de lukker Nationen!

Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar

@ Henriette Bøhne

Sugardating er mere lukkede hjemmesider, frem for offentlig annoncering, og piger betaler som regel ikke noget for at være på siderne, men det skal mændene til gengæld.

Sugardating er også mere hobby, spænding og et økonomiske tilskud end en egentlig levevej, i hvertfald for de fleste som jeg har forstået det.

Ekstrabladets annoncer betales der for og må ansesfor at være de professionelles, og her kunne jeg da godt forestiller mig at disse indtægter nu ender i nogle uheldige hænder.

For at gå endnu længere tilbage i annalerne, så bragt Inf tilbage i 60'erne annoncer for Weekend-sex og vistnok også massagerannoncer. Også dengang var det i forb. med an avisstrejke. Inf. var på røven rent økonomisk, så de annoncekroner faldt på et meget tørt sted.

Sugardating er genial, det er den primære vestlige omgangsform mellem de to køn konkretiseret på en hjemmeside, der er altid en snert af big sugar dad i en hver avisartikel, hvis man tør, at se efter.

Per Christensen

Naiviteten i nogle af kommentarerne er næsten sjov.
Der er nok kun een grund til EB stopper: Det kan ikke betale sig økonomisk længere pga. færre og færre annoncer indsættes.
Politikens Hus, som ejer JP/Politiken og EB, er også ejer af Escortguide.dk og Side6.dk, hvor annonceringen nok er mere profitable.

Ekstrablad eller ej - prostitution vil fortsat trives i bedste velgående og i alle afskygninger.

Jeg har f.eks. solgt min arbejdskraft i årevis, kun for at få penge at forsørge min familie og mig selv for. Jeg har desværre aldrig haft muligheden for at leve af at sælge seksuelle ydelser, men jeg har ved Gud brugt min krop og min sjæl i opslidende grad.

Det mest stupide i hele diskussionen er egentlig alle de, der håner og nedgør en "noget for noget" - praksis, der har fungeret mellem mennesker, lige siden vi kravlede ned fra træerne. Disse selvbestaltede og seksuelt frustrerede dommere, er med til at gøre livet svært, for alle dem, der frivilligt vælger at sælge seksuelle ydelser, frem for at sidde på et kontor, grave grøfter eller stå ved en maskine.

NEJ - der er ingen, der går ind for slaver, uanset om det er i den ene eller anden form. Men at de fleste af os arbejder dag efter dag, fordi vi er nødt til det, er bare en kendsgerning. Denne nød eller tvang, kan derfor aldrig blive et rimeligt kriterie at lukke en branche ned på.