Kærlighed
Læsetid: 9 min.

Vi har ladet os forføre af Tinder og andre datingapps

Brugen af datingapps er vokset under coronakrisen, hvor andre veje til at møde nye mennesker er blevet lukket. Men har datingindustrien overhovedet en interesse i at lede os hen til den rette og ud af swipe-loopet?
Brugen af datingapps er vokset under coronakrisen, hvor andre veje til at møde nye mennesker er blevet lukket. Men har datingindustrien overhovedet en interesse i at lede os hen til den rette og ud af swipe-loopet?

Thit Bitsch

Moderne Tider
20. marts 2021

Nanna Bays forelskelse i Anna begyndte at spire, da Anna fumlede nervøst med kaffemaskinen i 7-Eleven på Østerport på deres første Tinder-date. Det var december, Danmark var lige gået i lockdown igen, og det var koldt udenfor. Anna var på sin første date med en kvinde, og det var derfor, hun var nervøs.

»Annas nervøsitet viste en ærlig side af hende, som jeg faldt for. Paraderne var nede, og selv om vi havde skrevet sammen inden, var det først foran kaffemaskinen, jeg fik et glimt af, hvem hun var,« siger Nanna Bay.

I dag er de kærester.

Nanna Bay er 32 og en erfaren netdater. Hun har netdatet i perioder, siden hun var 17, hvor hun fandt ud af, at hun var lesbisk. Hun har oplevet, at datingapps kan være vejen til meningsfulde kærlighedsforhold. Men hun har også oplevet, hvor overfladiske og afhængighedsskabende datingapps kan være, hvis ikke man tænker over, hvordan man bruger dem. Og interaktionen mellem brugerne er blevet mere overfladisk i de senere år, hvor datingappsene er blevet mere populære, mener Nanna Bay.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"Det ville heller ikke undre Jytte Vikkelsøe, hvis den fremtidige tendens bliver, at folk i højere grad går offline i jagten på kærligheden."

Online eller offline; det er selve jagten på kærligheden, som foregår i et kunstigt, narcissistisk ekkokammer, som fjerner mennesker fra den naturlige resonans, som udvikler kærlighedsrelationer mellem mennesker (kærlighedskapitalisme par excellence).

Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Martin Rønnow Klarlund, Anders Reinholdt og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar
Martin Rønnow Klarlund

@Hanne Utoft - så dating er også klassekamp? :-)

Martin Rønnow Klarlund, snarere kasseklamp (forstået som reproducerede klassesamfundsdynamikker).