Fodbold
Læsetid: 6 min.

Hvad er det med Leeds United? Hvorfor hader de Manchester United så inderligt?

Midten og bunden tørnede sammen fredag aften, da Leeds United F.C. gæstede Fulham F.C. i 29. runde af Premier League-sæsonen. Men hvorfor er de så særlige, The Whites fra West Yorkshire?
Moderne Tider
20. marts 2021
Billy Bremner hæver pokalen for Leeds efter sejren over Arsenal i 1968. Bremner er siden blevet valgt som den mest ikoniske Leeds-spiller nogensinde.

Billy Bremner hæver pokalen for Leeds efter sejren over Arsenal i 1968. Bremner er siden blevet valgt som den mest ikoniske Leeds-spiller nogensinde.

Ritzau Scanpix

Sommeren 2020. Leeds United, den engelske fodboldklub fra byen Leeds i West Yorkshire, er tilbage i Premier League efter 16 år ude af det gode selskab. En rejse fyldt med skuffelser, modgang og rollen som den storklub og Goliat, alle fra Blackpool til Southend ville fælde med alt godt fra slangebøssen.

Leeds United har med skiftende ejerkreds bygget op til at vende tilbage til Premier League, og i sæsonen 2018/19 regnede de fleste kommentatorer det for næsten sikkert, at ’The Peacocks’ ville rykke op i den bedste række, hvor man mener, de hører hjemme.

Klubben har en lang og stolt tradition som engelsk topklub med tre mesterskaber, FA-Cup’en i 1972, Liga-Cup’en i 1968 og to UEFA Cup-sejre. Leeds var kæmpestore engang. Perioden fra 1960’erne og op til midten af 70’erne regnes for den gyldne æra, hvor holdet med den legendariske manager Don Revie i spidsen formåede at blive i topfire i ni år. Fra årtusindskiftet gik det gevaldigt ned ad bakke, men i januar 2010 fik fansene igen et glimt af klubbens gamle storhed.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Plantagenet til The Tudors, så kom der ro på, sådan da. Spørg mig lige hvordan Cantona havde modet til det skifte.