Læser du bøger?
Læsetid: 1 min.

Morten Messerschmidt: Alle vil have glæde af at læse Henrik Pontoppidans Lykke-Per

Folketingsmedlem og forfatter til bogen ’Den kristne arv’, Morten Messerschmidt, ville ønske, at alle ville læse ’Lykke-Per’. Og så husker han stadig lærebogen i ejendomsret fra studietiden som den værste bog, han har læst
Morten Messerschmidt har altid en bunke bøger liggende. En blanding af skøn- og faglitteratur, moderne og klassisk. På det seneste er han også begyndt at lytte til bøger via app.

Morten Messerschmidt har altid en bunke bøger liggende. En blanding af skøn- og faglitteratur, moderne og klassisk. På det seneste er han også begyndt at lytte til bøger via app.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
3. april 2021

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Pontoppidans Lykke-Per er en skøn roman, der på en facetteret og rig måde både beskriver personer, skæbner, sin tid og samtidig fortæller en rørende historie. Et centralt værk i dansk litteratur, som alle vil have glæde af at læse. Af nyere bøger vil jeg nævne Kaj Munks selvbiografi Foråret så sagte kommer. En skøn fortælling med selvindsigt, humor og stor både kristen og politisk indsigt.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Højskolesangbogen. Den har fulgt mig fra mine tidlige teenageår, hvor jeg begyndte at synge og siden har elsket hele den danske sangskat. En af mine yndlingssalmer fra Højskolesangbogen er Grundtvigs Der sad en fisker så tankefuld. Den fortæller hele historien om Simon Peter og hans bror, men fletter samtidig fortællingen ind i en smuk poetisk ramme, så det ikke kun føles som en salme, men som en vise, der taler til alle. Desværre glider stadigt flere af de ældre sange ud af Højskolesangbogen til fordel for moderne ting af tvivlsom kvalitet. Det er en skam.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

erik pedersen

Må håbe MM er lykkelig i sin tilstand

Mvh Hanne Pedersen

Maj-Britt Kent Hansen

Du g*deste!

Af nyere bøger nævnes Kaj Munks selvbiografi.

Nyere?

Katrine Damm, lars søgaard-jensen, Heidi Larsen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar