Fodbold
Læsetid: 8 min.

Det er en myte, at vi har det sjovest, når den indre svinehund får lov at glamme

Fodbold er både kærlighed og had. Det er puddelhund og svinehund. Lidt ligesom ... livet, I ved. Men tænk, hvis det var anderledes – hvis fodbold kunne blive en ’force for good’ i denne her tvivlsomme verden
Arsenals Willian er en af de mange spillere, som er blevet racistisk forulempet i kølvandet på et par dårlige kampe. Andre har modtaget dødstrusler.

Arsenals Willian er en af de mange spillere, som er blevet racistisk forulempet i kølvandet på et par dårlige kampe. Andre har modtaget dødstrusler.

Adam Davy

Moderne Tider
6. marts 2021

Der er næsten ikke noget, jeg synes er mere træls end at tale med en mand på min egen alder (plus/ minus 40), der simpelthen ikke kan holde ud at se fodbold længere, fordi det bare er gået så meget ned ad bakke, siden han var dreng i 80’erne.

Selve fodboldspillet er sådan set kun blevet bedre og – jo, et langt mere strømlinet produkt at være vidne til, det tror jeg, de fleste af os er enige om. Men det er det udenom, der altid er problemet: industrien.

Fodboldspillernes alt for høje lønninger, opskruede pengeturneringer og klubejere, dumfarvede fodboldstøvler på verdensstjerner (langt fra en sort/hvid Puma King eller klassisk Adidas Copa Mundial). Fodbold var bare renere engang. Mere uskyldigt.

Det er ikke fordi, jeg ikke forstår argumentationen og det sårede hjerte, den kommer fra, jeg tror bare ikke, det hjælper noget at sidde og græde snot ned i guinnessen over, at alt – også fodbold – var bedre, dengang far var dreng.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lars Rasmussen

Der har sneget sig en lille fejl ind i billedteksten: Willian spiller ikke for De Røde Djævle, men derimod for Kanonmændene :-)