Retsreportage
Læsetid: 4 min.

I retten: »Han var stor og sagde tydeligt: Du får tæsk, hvis du ikke giver dem til mig«

Hver uge dækker Information en retssag fra tilhørerpladserne. I retssal fire i Københavns Byret er en førtidspensionist tiltalt for at have solgt fire receptpligtige piller på en bænk bag hovedbanegården
Tiltalte forklarer, at han følte sig truet, og at pillerne i æsken var til eget forbrug.

Tiltalte forklarer, at han følte sig truet, og at pillerne i æsken var til eget forbrug.

Mia Mottelson

Moderne Tider
13. marts 2021

Den ældre førtidspensionist, T, havde en øl i den ene hånd og en papæske med benzodiazepiner i inderlommen, da han kom gående ud fra Københavns Hovedbanegård. 

Han var ifølge sin egen forklaring på vej hen for at købe grøntsager og krydderier i en butik i nærheden, men besluttede sig for at sætte sig på en bænk bag banegården for at drikke en øl. Et stykke derfra stod en politibetjent i civil og observerede T. Ifølge betjenten begyndte T at henvende sig til forbipasserende. De fleste gik forbi, men efter nogle minutter satte en mand sig ved siden af ham. 

Kort efter blev T anholdt.

Nu sidder han i retssal fire ved Københavns Byret, tiltalt for at have overtrådt lov om euforisende stoffer ved at have solgt fire receptpligtige tabletter til manden på bænken og for derudover at have solgt et ukendt antal piller for i alt 350 kroner.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Bagatelgrænsen for at overskride loven mod euforiserende stoffer er latterligt lav, og koster samfundet milliarder at opretholde.