Interview
Læsetid: 8 min.

Verden er blevet et stykke science fiction. Nu må science fiction-romanen bidrage til at ændre den

Den berømte sci-fi-forfatter Kim Stanley Robinson er ikke bange for at kalde sig selv utopist. Den utopiske drivkraft gennemsyrer også hans seneste roman, der handler om et ministerium, som skal sikre fremtidige generationer mod biosfærens kollaps. I en tid som vores har det aldrig været vigtigere at insistere på håbet, mener han
Kim Stanley Robinson afviser at se klimakatastrofen som noget, der allerede er indtruffet. For det fratager mennesker håb og handlemuligheder, mener han.

Kim Stanley Robinson afviser at se klimakatastrofen som noget, der allerede er indtruffet. For det fratager mennesker håb og handlemuligheder, mener han.

Beth Gwinn

Moderne Tider
27. marts 2021

Han holder sig godt. Hvis man læser hans bøger, ved man, at han er glad for at vandre. Flere af hans romaner indeholder detaljerede beskrivelser af karakterernes vandreture gennem fremmedartede landskaber, fra Mars’ røde overflade til arktiske isørkener.

Selv vandrer 69-årige Kim Stanley Robinson mest i bjergkæden Sierra Nevada i Californien, hvor han bor. Pandemien har ændret meget, men ikke det.

»Som forfatter er jeg vant til at være alene. Når jeg er sammen med mine venner, er vi mest udendørs. Vi tager op i bjergene,« siger han over en Zoom-forbindelse.

Bag ham hænger et enormt kort over Sierraens vidder. Selv ser forfatteren ret upåfaldende ud – som han sidder der i afbleget T-shirt, med firkantede briller og gråt strithår ligner han en typisk californisk forstadsmand, den slags man ville kunne møde i ethvert Walmart.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her