Ærlighed
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er ærlighed altid det rigtigste?

Intet dilemma er for lille og intet for stort. Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne, og alle får to svar
Intet dilemma er for lille og intet for stort. Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne, og alle får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
24. april 2021

Vi er ved at få lavet nyt køkken, og der har været problemer med stort set alle håndværkere og alle leveringer af hvidevarer. Vores nye vask var derfor også længe undervejs, og vi blev ved og ved med at rykke firmaet. Så kom den på tirsdag, men det gjorde den så ikke. Så kom den næste onsdag, men det gjorde den heller ikke. Kun fordi bordpladen også var forsinket, var det ikke et kæmpe problem.

Men pludselig en dag kom den. Og dagen efter kom der en mere – formentlig fordi vi havde rykket så mange gange, og de ikke har styr på deres ting. Så nu har vi to køkkenvaske.

Hvad ville I gøre i den situation? Returnere den overskydende vask eller beholde den og sælge den på Den Blå Avis? Den koster 7.000 kroner. Gætter på, at vi kan få cirka 5.000. Vi synes ikke, vi skylder dem noget som helst, og de ved det åbenbart ikke selv – hvad mener I?

— JU, København

Svar I:

Retur med den. Det kan sagtens være, at firmaet ikke har fortjent det, men der er ingen grund til at være et røvhul, bare fordi de er det. Kort af langt: Det er ikke jeres vask, så selvfølgelig må I ikke sælge den og score gevinsten.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her