Familiekonflikt
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Hvem har retten til min svigerfars død?

Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – Brevkassen giver ikke op, før den har prøvet
Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – Brevkassen giver ikke op, før den har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
17. april 2021

Min svigerfar er gammel og syg. Hans kone har på det mest bestemte frabedt sig, at min hustru og jeg informerer to af hans øvrige børn om hans tilstand, og når han dør. De to søskende har et meget anstrengt forhold til deres far og hans kone, de betragter ham faktisk som allerede død, og der er ingen kontakt. Konflikterne går tilbage til teenageårene.

Dette er så dilemmaet: Min hustru og jeg omgås både de to søskende og faren og hans kone. Skal vi informere de to søskende om deres fars død, når den tid kommer, eller skal vi følge hendes ønske? I første tilfælde vil der komme en konflikt for ikke at respektere hendes ønske. I det andet tilfælde forudser jeg store konflikter med de to søskende, da de med rette kan anklage os for at forholde dem oplysningerne. Det er trods alt deres far, og de har vel ret til at få tingene at vide?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Skal boet ikke skiftes når svigerfar dør? Så det er vel ikke muligt at holde noget hemmeligt ret længe. Og risikoen for en grim arvestrid bliver nok større hvis tingene er blevet holdt skjult i forløbet op til.
Er der evt en advokat blandt Informations læsere, der ved, om jeg har forstået det rigtigt, eller om jeg bare er blevet paranoid af for mange tv dramaer? ;-)