Analyse
Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Vi længes efter det ekstreme liv. Så længe det ikke laver om på det normale og det behagelige

Det er ikke så underligt, at det er så hyggeligt at se Alene i vildmarken, for her får vi lystprincippet uden dødsdrift
Der sker en masse i ’Alene i vildmarken’, men samtidig sker der overhovedet ikke noget, blot den evindelige gentagelse af dage og sult.

Der sker en masse i ’Alene i vildmarken’, men samtidig sker der overhovedet ikke noget, blot den evindelige gentagelse af dage og sult.

Fra DR

Moderne Tider
24. april 2021

Ønsket om at komme væk fra det hele er måske netop nu stærkere end nogensinde før. Væk fra hjemmekontoret naturligvis, væk fra skærmen, væk fra den daglige trummerum, væk fra den bizarre, moderne verden med dens obskøne blanding af kedsomhed og komplicerede spørgsmål. Som når man netop har opdaget, at man kan få varer leveret på sit dørtrin, og man så finder ud af det, man egentlig godt vidste, nemlig at det hele bygger på urimelige arbejdsvilkår og brutal udbytning.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

'Det handler om liv og død – bortset selvfølgelig fra, at døden er erstattet af en lægebåd, der står klar.'

Det' det, der ikke for alvor noget på spil - men sjovt er det - hjemme hos mig hedder det 'Halløj i vildmarken' ;-D

Eva Schwanenflügel

Jeg synes, det er så hyggeligt når de ligger i deres soveposer med kun næsetippen synlig og får varmen.
Eller steger fisk på bålet.
Eller hvordan de nu bygger deres shelter.
Eller opfinder noget.

Men hvis det var mig, ville jeg være hamrende ræd i mørket..
Og tanken om at være sulten hele tiden er ikke just tiltrækkende.

"Halløj i vildmarken" lyder helt rigtigt,
Katrine ;-)

Leanette Nathalia Chresta Jensen

Der er ikke noget forkert i analysen men som alt andet er alene i vildmarken meget komplekst ... Jeg elsker at se det. Naturen, modet, opfindsomheden hos deltagerne. Spørgsmålet melder sig frygtsomt. Ville jeg kunne klare mig på de præmisser ? Lysten til at lære at kunne klare mig med så lidt. Følelsen af frihed ved at slippe alt og kun stå med det fundamentale, lysten til at leve det helt enkle liv, hvor dagens aktivitet går på nydelse af natur, ren væren. søgen efter mad, drikke, varme. At stille spørgsmålet hvor lidt har jeg egentlig brug for, for at være tilfreds, fredelig og taknemmelig.

Søren Kristensen

Jeg længes ikke efter noget ekstremt, jeg længes bare efter det normale. I påsken var der en børnefamilie der byggede en tagterrasse lige uden for mit vindue - og vi er altså her inde midt i byen. Nu skal jeg se skyerne gennem en kravlgård med dispensation fra Københavns kommune.. Det er ekstemt nok for mig. Hvorfor køber de ikke bare et hus på landet?

Maj-Britt Kent Hansen

Normalt er jeg ikke meget for alle forskræppene for kommende tv-udsendelser, men lige i dette tilfælde gav det mening. De programmer er ikke noget for mig.

Og jeg bestyrkes af CVA's bedømmelse:

CITB Overjeget producerer moral, men ikke i form af udsyn mod verdens reelle konflikter og kampe, snarere som kravet om indre selvarbejde.

Måske er det ikke så underligt, at det er så hyggeligt at se programmerne, for her får vi lystprincippet uden dødsdrift. Og overjeget uden reel etik. CITS