Fodbold
Læsetid: 7 min.

Fodboldspillere kan også være bange. Så nu har det engelske landshold fået psykologhjælp

Det handler om frygten for at dø og frygten for at blive forladt. Om at vinde dybt, ikke overfladisk. Og om at komme op på den oppustelige enhjørning, hvis det er det, der skal til. Med sine utraditionelle metoder har psykolog Pippa Grange indgydt nyt mod i det engelske landshold
Den engelske landsholdsmålmand Joe Hart og Dele Alli, efter at de er blevet slået ud af EM i fodbold i 2016 af miniputnationen Island. De ved, at hjemme i England venter hård kritik fra fans og medier.

Den engelske landsholdsmålmand Joe Hart og Dele Alli, efter at de er blevet slået ud af EM i fodbold i 2016 af miniputnationen Island. De ved, at hjemme i England venter hård kritik fra fans og medier.

Yves Herman

Moderne Tider
24. april 2021

Wayne Rooney er ødelagt. Joe Hart sidder på græsset og stirrer tomt ud i luften, ved siden af en knust Dele Alli med ansigtet i hænderne. Jeg glemmer sent tv-billederne af det engelske landshold efter den ydmygende ottendedelsfinale, hvor Island sendte dem ud af EM i 2016.

Billederne siger alt om, hvordan mennesker ser ud, når de ikke bare har skuffet nogens (en hel nations) forventninger, men måske endnu værre – deres egne. De ved også, de her svedige, trætte og knækkede ansigter, der tilhører Rooney og Hart, at offentlig udskamning venter. Joe Hart begik en målmandsfejl i exitkampen. Wayne Rooney er anfører for holdet. Det er en brutal walk of shame, den tur tilbage til England.

Skidt med, at Island viste sig at være det EM’s helt store miniputoverraskelse. Sådan en, som enhver anstændig slutrunde har en af. England taber ikke til Island. England er verdens største fodboldnation. Den engelske presse er nådesløs.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kevin Vilhelmsen

Artiklen forfølger en antagelse der ikke er rigtig. England er ikke verdens største fodboldnation. Det er ikke Europas største fodboldnation det er måske storbritaniens største fodboldnation. England præsterer ikke som fodboldnation internationalt, men det hænger fint sammen med at de ikke har været en stor fodboldnation i de sidste 50-60 år om nogensinde. Jeg ved godt at Tipslørdag TV3 og andre medier gjorde og gør hvad de kan for at holde illusionen ved lige. Men ser man samlet på Englands præstationer så er de ikke og har nok heller aldrig været en rigtig stor fordboldnation, bortset fra i medierne, især de skandinaviske. De store fodboldnationer er Tyskland Spanien Italien, de vinder igen og igen EM og VM og de store europæiske turneringer. Bevares England vinder engang imellem de store Europæiske turneringer, men det er ikke ret ofte. England udvikler ikke rigtig gode spillere det har de aldrig rigtig gjort. Deres Liga er besat med udlandske spillere og der er ikke en tradition for at udvikle spillere. Så vær gerne lidt kritiske over for jeres selvfølgeligheder, og faktatjek det.

Synes nu også Frankrig høre under fodbold supermagt, de vinder også em 2021.

Jens Christian Jensen

Det bliver mere end vanskeligt for Frankrig at vinde EM da de ikke længere er med i turneringen :-)

Det var mærkeligt, de vil nok have tidlig sommerferie.