Portræt
Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Der blev diskuteret marxisme over middagsbordet og spillet jazz i fællesrummet

Rasmus Ole Rasmussen interesserede sig gennem hele livet for verden omkring sig. Både i hans politiske arbejde som ung og senere som forsker
Rasmus Ole Rasmussen gik som ung på det prestigefyldte gymnasium Sorø Akademi. Her blev hans politiske interesse vakt.

Rasmus Ole Rasmussen gik som ung på det prestigefyldte gymnasium Sorø Akademi. Her blev hans politiske interesse vakt.

Privatfoto

Moderne Tider
24. april 2021

Rasmus Ole Rasmussen passede aldrig rigtig ind i de borgerlige normer.

Som ung blev han sendt afsted på det prestigefyldte gymnasium Sorø Akademi, men han havde svært ved at finde sig til rette og acceptere alle reglerne. Til sidst forbød rektoren ham overhovedet at komme på skolen efter undervisning og gav ham tilnavnet ’Fryns’, fordi han ikke gik i det samme stive puds som de andre og havde frynser på jakken.

Heldigvis fandt Rasmus Ole Rasmussen en medsammensvoren i det elitære miljø. Han blev venner med et af Martin Andersen Nexøs børnebørn, som også gik på skolen, og det venskab skabte en politisk vækkelse i ham, som varede ved resten af livet. Inden længe var Rasmus Ole Rasmussen erklæret kommunist – og i tiden på akademiet blev han blandt andet inviteret med til Sovjet af DKP og kom hjem med et stort bæltespænde med hammer og segl i, som han stolt gik rundt med.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her