Sport
Læsetid: 7 min.

Når man ikke direkte kan beskylde dem for doping, må man finde andre måder at sige ting på

Dokumentaren 'Code Geel' fører seerne ind bag kulisserne ved sidste års Tour de France og genantænder dopingdebatten
Slovenske Tadej Pogacar klarede den 17. etapes stigning op ad Col de la Loze med en kraft, der ellers kun er målt hos ryttere i dopingklassen.

Slovenske Tadej Pogacar klarede den 17. etapes stigning op ad Col de la Loze med en kraft, der ellers kun er målt hos ryttere i dopingklassen.

Christophe Ena

Moderne Tider
17. april 2021

Det lignede afgørelsen, da den slovenske stjernerytter Primoz Roglic på 17. etape af Tour de France sidste år stak af fra førerfeltet på stigningen op til Col de la Loze og kørte i mål 15 sekunder foran sin nærmeste rival, landsmanden Tadej Pogacar.

Angrebet indbragte ham et samlet forspring i regnskabet på 57 sekunder. Og de færreste tvivlede på, at det ville blive udfordret på etapeløbets sidste distancer – herunder Roglic selv.

Da han fik taget mål til den gule vindertrøje, som han skulle bære på toppen af podiet ved prisoverrækkelsen i Paris, spurgte løbets officielle skrædder ham, om han ønskede at modtage folkets hyldest i en kort- eller en langærmet cykeltrøje.

»Jeg er fucking ligeglad,« svarede han med et grin. »Alt er bare godt.«

Kort efter var tingene knap så gode.

På tourens næstsidste dag smadrede Pogacar nemlig sin slovenske rival på enkeltstarten til det mondæne skisportssted La Planche des Belles Filles i Vogeserne og kørte sig frem til et forspring på knap et minut i den samlede stilling.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her