Læser du bøger?
Læsetid: 2 min.

Ny ’Kender du typen?’-vært Anna Lin Lundsgaard: En god bog er som et horoskop

MGP-, DR Ultra- og kommende ’Kender du typen’-vært Anna Lin Lundsgaard læser efter ting, hun kan spejle sig i. ’Fagre nye verden’ er blandt favoritterne, mens hadet til ’How to Be Parisian’ tændte hendes indre feminist
24-årige Anna Lin Lundsgaard tager over efter Mads Steffensen på DR’s ’Kender du typen?’.

24-årige Anna Lin Lundsgaard tager over efter Mads Steffensen på DR’s ’Kender du typen?’.

Bjarne Bergius Hermansen

Moderne Tider
17. april 2021

 – Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Den lille prins kan lære os rigtig meget om os selv og hinanden. Det er en simpel børnebog, som mange nok har læst. Men den er altid god at læse igen og kan minde os om det smukke ved livet.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Hver gang jeg læser en god bog, føler jeg, at this is the one. Jeg genlæste for nylig Mus og mænd af John Steinbeck. Den, følte jeg endnu en gang, har betydning for mig. Når jeg læser en god bog, føler jeg tit, at det er som at læse ens horoskop. Man tænker ’Oh my god, this is so me’. Jeg synes altid, det er godt, hvis jeg kan relatere det, jeg læser, til noget, der sker lige nu i mit liv.«

»Ellers er Fagre nye verden af Aldous Huxley nok en af de bedste. Den er skrevet i 1932 og handler om verden i 2540. Det er skræmmende, hvordan den på mange måder også beskriver vores samfund og syn på andre mennesker den dag i dag.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Jeg spekulerede lige over, hvad der udgør en kulturpersonlighed. I følge artiklen er det sådanne, der udspørges hver uge.

Hos Klaus Kjøller fandt jeg følgende definition:

"En kulturpersonlighed er en offentlig kendt person som ytrer sig regelmæssigt om kulturelle spørgsmål. Kulturelle spørgsmål er de samfundsspørgsmål som økonomerne ikke beskæftiger sig med. Den eneste form for ekspertise som er påkrævet for at man kan blive en kulturpersonlighed, er af sproglig art. For enhver vandrer på Sprogets Vej som behersker direktiverne og forstår at afstemme dem efter hinanden på den måde som det bruges i kulturdebatten, ligger vejen således åben."

William Mannicke

" Man tænker ’Oh my god, this is so me’. "

Man tænker..........