I retten
Læsetid: 4 min.

I retten: »Jeg vil ikke engang gå over for rødt lys«

Hver uge dækker Information en retssag, som den opleves fra tilhørerpladserne i retten. I Københavns Byret er en 33-årig mand tiltalt for hæleri og hashhandel. Spørgsmålet er også, om han skal udvises af Danmark
Den 33-årige tiltalte havde nok ’en formodning’ om at, de pågældende computere var stjålet.

Den 33-årige tiltalte havde nok ’en formodning’ om at, de pågældende computere var stjålet.

Mia Mottelson

Moderne Tider
24. april 2021

»Jeg har ingen relation til Ghana. Jeg taler ikke sproget. Og når jeg har været dernede, tænker jeg, at det er lort det hele. Jeg skal ikke til Afrika. Det er helt 100.«

A sidder i Københavns Byret tiltalt for hæleri og hashhandel. En sag, der kan ende med udvisning til Ghana, hvor han er født. Han kom til Danmark med sin mor og sin storebror, da han var fem år. I dag er han 33.

Han har kort, kruset hår, fuldskæg og briller, og bliver bragt ind af to politimænd, fordi han har siddet varetægtsfængslet siden den 1. februar, hvor han blev anholdt uden for Christiania.

A er tiltalt for tre forhold for besiddelse af hash. I to af dem med henblik på salg. Og så er han også tiltalt for hæleri af 11 stjålne, bærbare computere. Han erkender sig skyldig i hæleri, men han har ikke solgt hash, forklarer hans forsvarer, Lene Sejersen. Den hash, han havde på sig, da han blev anholdt, var til eget forbrug.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her