Satire
Læsetid: 3 min.

Sådan kan Danmark blive førende på endnu flere områder – fra tvangsfjernelser til demoforbud

Lille Danmark er allerede et grønt foregangsland, men det er ikke nok. Her er en håndfuld forslag til, hvordan vi også indtager førerpositionen på andre afgørende områder
Lille Danmark er allerede et grønt foregangsland, men det er ikke nok. Her er en håndfuld forslag til, hvordan vi også indtager førerpositionen på andre afgørende områder

Mia Mottelson

Moderne Tider
24. april 2021

Danmark er blevet et foregangsland, og ikke bare på klimaområdet. Vi er også det eneste land i verden, som ikke vil bruge AstraZeneca-vaccinen og det eneste land, som vurderer, at det er sikkert at sende flygtninge tilbage til Syrien. Rollen som first mover klæder os, og det er oplagt at udnytte dette momentum til at gå forrest på andre områder. Her er fem bud:

Støt op om VM i Qatar

Kritikken hagler ned over den kommende VM-slutrunde i Qatar, og i flere lande tales der om en mulig boykot. Selvfølgelig er det trist, at der døde nogle mennesker, mens de nye stadioner blev bygget, men når arenaerne nu alligevel er der, må det også være på sin plads at udvise en smule pragmatik. En utvetydig melding om, at Danmark ikke boykotter VM i Qatar – at vi stiller op uanset hvad – vil være med til at stabilisere den internationale fodbold.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Margit Johansen

Ja tak, lad det være moderne tider. Nuancer i alle regnbuens farver og solid journalistik. Og nej tak til blodrus, heksejagt og den skjulte agenda i ekkokammeret. Blot en enkelt ting: når andre lande vedbliver med at vaccinere med Astrazenica vaccinen - for de allerældste - så handler det om høje smittetal - overbelagte hospitaler - og udslidte sundhedspersonaler. Det er en farlig ting at ironisere over.