Naser Khader
Læsetid: 3 min.

Sagen om Naser Khader viser, hvad der sker, når kampen for demokratiet bliver til ren kalligrafi

Paradokset Khader viser en efterhånden velkendt mekanisme: Den stadig mere udbredte tendens til at anse den meget hårde linje mod mellemøstlige indvandrere og flygtninge som så vigtig, at den bliver ligestillet med kampen for demokratiet simpelthen – også selv om demokratiets formelle principper må tilsidesættes for at vinde denne kamp
Moderne Tider
1. maj 2021
Med friheden og demokratiet skrevet ind på kroppen står Naser Khader for en ideologisk position, hvor demokratiets idealer overskygger alt, mens dets konkrete rettigheder er udtryk for naivitet.

Med friheden og demokratiet skrevet ind på kroppen står Naser Khader for en ideologisk position, hvor demokratiets idealer overskygger alt, mens dets konkrete rettigheder er udtryk for naivitet.

Niels Ahlmann Olesen

Da Naser Khader den 20. april på Facebook forklarede sin sygemelding fra Folketinget, skete det under overskriften »Undskyld«.

Den folkekære parlamentariker erkendte, at hans »indre fighter« havde »fået overtaget i en række situationer«, at han af og til har »skrevet i afmagt for at få luft« og »for at markere, at jeg ikke vil finde mig i hvad som helst« – og (et godt stykke nede i teksten) at han var kommet til at skrive »til nogle menneskers arbejdsgivere«.

Hvis arbejdsgivere, det drejede sig om, og hvad han havde skrevet til dem, fremgik ikke, men det er jo så heldigvis almindeligt kendt, at Khader i en række tilfælde har henvendt sig til både debattørers og forskeres arbejdsgivere for, med sin pondus som indflydelsesrig politiker, at presse sine modstandere til at stikke piben ind.

I stedet for eksplicit at adressere disse tilfælde understregede Khader, at »ytringsfriheden gælder for alle«, samtidig med at han kom med en række bortforklaringer om, at forskellige former for pres havde fået ham til at reagere, som han gjorde.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Atilla Thcengiz

Jeg er ved at få kvalme over den elendige tilstand de "borgelige" har bragt Danmark i. Jeg har selv måttet flygte fra et kollektiv i Hellerup efter at have ytret mig negativt om Khaders skumle motiver. Jeg skal skulle ikke sige: Me Too, men Fuck Khader og Det Stinkende Borgerlige DK og det neo-fascistiske DK med sine nye helt(inde)r af MF, PK, PV mv. Ja, ja jeg kan virkelig ikke lugten i bageriet og har derfor søgt ly i Anatolien, vugge og arnested for dusinvis af CIVILAZATIONS siden Adam og Eva blev sparket ud af Eden.

Carsten Wienholtz, Søren Cramer Nielsen, Ole Frank, peter juhl petersen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Atilla Thcengiz

Som sidespring: efter at have tilbragt 10 år i Brussels efter min flugt fra Hellerup og bleven træt af spørgsmål om: When do you think Turkey will become a member of EU? Rend og hop, og klar Jer selv med medlemmer som Polen, Ungarn, Rumænien, Bulgarien og evt. Serbien. Jeg skal nok klare mig selv i civilisationernes vugge og arnested af Anatolien. Jeg kan overhovedet og slet ikke lide lugten hos bageriet hverken i Hellerup, Østerbro eller Schuman.

Eva Schwanenflügel

"Khader-doktrinen: Demokrati som kalligrafi"

Her har I virkelig ramt plet på selve sagens kerne, CVA.

Nationalneurosens iboende selvmodsigelse:
man kan ikke forsvare idealer, man af al magt søger at underminere i praksis.

Jette Steensen, Josephine Kaldan, kjeld hougaard, Jens Ole Mortensen, Maiken Guttorm, Anders Reinholdt, Carsten Wienholtz, Steen K Petersen, peter juhl petersen, Steen Obel, Frederikke Nielsen, Hans Larsen, Susanne Kaspersen, Torben Bruhn Andersen, Katrine Damm, Werner Gass, Peter Beck-Lauritzen, Lillian Larsen, Maj-Britt Kent Hansen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Undskyld mig, Atilla. Tyrkiet er ubestrideligt et dejligt land med en fantastisk kultur, ikke mindst gastronomisk og historisk, for nu blot at nøjes med et par sider af sagen. Men at flygte fra Hellerup i protest mod de borgerliges politik i Danmark og dens følger for almindelige mennesker, over Brussel - til Erdoganland af alle steder - er da en smule komisk. Jeg er klar over, at Tyrkiet er andet og langt mere end Erdogan, men ligefrem at se bort fra hans massive omskabelse af det tyrkiske civilsamfund i ret beset temmelig autokratisk retning med ensretning af den offentlige debat, knægtelse og fængsling af politiske modstandere en masse, overtagelse af både medier og domstole, utilslørede imperialistiske drømme med diverse aktuelle militære og politiske eventyr i Kaukasus, Syrien, Libyen etc (og Cypern, ja), forekommer i det lys, skal vi sige: paradoksalt. Erdogans regime reddes ikke af nok så mange historiske bedrifter, der har fundet sted i Lilleasien, thi hvilken del har han ret beset i dem, bortset fra i hans personlige drømme om deres genskabelse (med sig selv som sultan)? Med en så plastisk tilgang til tingene forstår jeg bedre debatten i en anden, nærværende tråd...

uffe hellum, Søren Fosberg, Josephine Kaldan, Peter Beck-Lauritzen, peter juhl petersen, Henriette Bøhne, Bjørn Pedersen, Nike Forsander Lorentsen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Jeg bor delvis i et land, hvor politikerne helt åbent rejser retssager mod 1000 -1150 journalister om året. Og i øvrigt taber lige så mange sager.

Derfor syntes jeg faktisk, at denne sag er så grov, at borgerne bør forlange en stort og velment undskyldning fra Det Konservative Folkeparti. Og at partiet i øvrigt hjælper Naser Khader med at beslutte at forlade dansk politik.

Peter Mikkelsen, jørgen djørup, Josephine Kaldan, Anders Reinholdt, Flemming Berger, Peter Krogh, Erik Karlsen, Ole Henriksen, Carsten Wienholtz, Peter Beck-Lauritzen, Søren Cramer Nielsen, Steen K Petersen, Birte Pedersen, Per Kortegaard, peter juhl petersen, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Martin Lau, Susanne Kaspersen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
peter juhl petersen

Gert Romme.... det vil ikke ske ! Frontfiguren ,-den altid joviale og småbrovtende formand for De Konservative har jo offentlig kundgjort,- under ikke meget medieståhej, at "sagen er afsluttet" !
Og alle skriverkarle og andet mediefolk har smækket hælene sammen og adlydt ! Højst besynderligt og ejendommeligt når vi jo er vant til at netop sådanne udskejelser og blottelser afstedkommer et kollektiv "massakre" fra de alt mere kulørte danske medier.
Men sagen var i det store hele lagt død efter Papes udmelding, og bliver efterfølgende kun sporadisk og perifært omtalt,- mest i forbindelse med Khaders noget lunkne undskyldning. som mere bar præg af at han var nødsaget med at "diske op" med et eller andet, hvis han da stadig havde sit politiske liv kært !
Undrer om den meget lavmælte reaktion fra pressens side skyldes at de allerfleste medier er overordentligt liberale/ (national)konservative og dermed meget Khadervenlige og ikke er synderlig ophidset over hans ageren.
I hvert fald ikke noget der skal gøres alt for meget væsen ud af !

Peter Mikkelsen, jørgen djørup, Søren Fosberg, Josephine Kaldan, Birgit Kraft, Carsten Wienholtz, Peter Beck-Lauritzen, Peter Wulff, Steen K Petersen, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Ja, så ligge det jo ligefor, at spørge om Khader også har brugt de altid tilstedeværende PET-folk mod debattører og forskere og andre, som har været uenig med Khader?

Carsten Wienholtz og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

@ Peter Juhl Petersen,

Desværre tror jeg, du har ret.

Men måske kan læserne "hjælpe" pressen med at ignorere både Naser Khader, Søren Pape Poulsen og det såkaldte "folkeparti". Og samtidig overholde de presseetiske regler.

Det Naser Khader har gjort, er helt utilgiveligt i et demokratisk retssamfund. Og det samme gælder Søren Pape Poulsen´s "indsats" i samme sag. Og Det Konservative Folkeparti dør simpelt hen en stille død, hvis det ikke har pressens konstante bevågenhed.

Altså bør læserne ved læserbreve minde Naser Khader, Søren Pape Poulsen og Det Konservative Folkeparti om disse udemokratiske "hændelser" hver gang de kommer i medierne med noget.

Søren Fosberg, Jørgen Tryggestad, Eva Schwanenflügel, peter juhl petersen, Kim Houmøller, Peter Krogh, Carsten Wienholtz og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Atilla Thcengiz

Der er intet komisk over at skulle søge ly i sit eget fædreland når alt andet mislykkedes efter at man forgæves har forsøgt at overleve i et Big Brother samfund af EU. Tyrkiet er ingen Erdoganland, ingen er interesseret i at holde ham ved magten mere end en dag end US og EU, de har ham i deres hule hånd og derfor viser de den frækhed af at fordreje historiske begivenheder om den armensk-tyrkiske borgerkrig som Genocide/Folkemord. Hans modsvar var afstumpet og patetisk. Han er nok væk fra den politiske scene i Tyrkiet meget snart. Men Vesten elsker jo Erdogan fordi at han i den grad lever op til Vestens fordomme og fantasier om Østen :-)

Atilla Thcengiz

Ja, ja sagen i Bruxelles var også et spørgsmål om at kunne tåle den neo-fascistiske Vlamse Belangen tilstrækkeligt nok til at kunne have sparet op til et nogenlunde et anstændigt og økonomisk uafhængigt liv i Anatolien.

kjeld hougaard

Kenneth Jacobsen, det kan være at du og Atila taler forbi hinanden: At Khader er nyttig for C beror på at hans synspunkter er så ”jantelovs-rigtige” som tænkes kan. Danskere trives bedst med konformisme, og i disse globaliserings tider provokerer det os til – demokratisk – at vælge at styre samfundet mod en totalitær tendens, hvor den enkelte, i konsekvens heraf, får mindre og mindre frihed til at vælge livsform, tøj, boligområde, ægtefælle, opdragelse af børn mm. Og det trives det helt store flertal danskere med, det derfor vi valgte Khader med flere til at representerer os. Intet forkert i det!
Jeg har selv nogle år levet i et militærdiktatur og oplevet, som et chok! FRIHED, ja ikke til at organiserer sig til at stræbe efter magten i samfundet – men i øvrigt blive respekteret for at leve sit liv som man vil. Jeg kan forestille mig Atila – som exsistentialist? – ikke har det store behov for at bestemme over andre, men et tvingende behov at leve som sig selv, ikke som naboen siger er rigtigt.

Søren Fosberg

Kjeld Hougaard: du ved vel nok rigtig meget om danskere. Sådan og sådan er de, danskerne.

Tak for orienteringen. Og så skriver du rigtig godt dansk. Hvor er det typisk dansk.

kjeld hougaard

Soren Fosberg: Yep, men jeg ved måske mere om andre kulturer og andre dele af verden end du gør, jeg har meget at sammenligne med. Men du ER dansk: janteloven paragraf 10: ”Du skal ikke tro, at du kan lære os noget.”
Og du har ret igen: jeg skriver forfærdeligt på alle sprog: dyslexi. Er du skolelærer?

Atilla Thcengiz

Jeg er nok existentialist og anarkist ;-)