forbrug
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal jeg bede overboerne flytte deres nemlig.com-kasser?

Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen. Vi giver ikke op, før vi har prøvet
Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen. Vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
8. maj 2021

Overboerne i vores delevilla lader sig ikke påvirke af stemninger, når de køber ind. De får stadig leveret fra nemlig.com trods afsløringerne af de uhyrlige arbejdsforhold for deres chauffører og lagerarbejdere. Det hverken kan eller skal jeg blande mig i.

Men det betyder, at der tit står kasser og andet fra virksomheden ved indgangspartiet til vores fælles have. Og det generer mig, at nogen af kvarterets øvrige naboer, som vi via børnenes liv har hyppig, men ikke tæt kontakt med, kunne tro, at kasserne har noget med os at gøre.

Er der en måde, jeg kan bede overboen skilte lidt mindre med sit valg af supermarked, eller er det over grænsen for, hvad man kan sige til en nabo?

— Læreren, Brønshøj

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Asiya Andersen

Kan man ikke være ligeglad med hvad andre tænker om en, så længe man ved at man har sit på det rene. Alternativt kunne man lave et længere opslag på de sociale medier hvor man forklarer, at man altså ikke er sådan et menneske, som kunne finde på at købe varer his slavehandelere, så bare husk at gøre det fra et 100 % etiskkorrekt device. Du kan også sætte en seddel op ved kasserne hvor du skriver hvem skurken er.

olivier goulin

Hvis du synes de står i vejen? JA
Hvis du er bange for dit omdømme? NEJ - blæs på det

/O

Else Marie Arevad, Inge Lehmann, Kim Houmøller, Frederikke Nielsen og Asiya Andersen anbefalede denne kommentar
Inge Lehmann

Øh hvilke kasser?

Tingene kommer i poser.

Jens Christian Jensen

De såkaldte "afsløringer" er nok en del mere nuanceret end 3F´s udlægning.

Else Marie Arevad

Der er åbentbart en konflikt kørende mellem HK og 3F om, hvem der skal repræsentere Nemligs lagermedarbejdere.

Else Marie Arevad

Der er åbentbart en konflikt kørende mellem HK og 3F om, hvem der skal repræsentere Nemligs lagermedarbejdere.

Kenneth Lund

Inge Lehmann, man kan få det leveret i kasser hvis man ikke er hjemme på leveringstidspunktet og så tager de kasserne med tilbage næste gang de leverer.

Folk der er sure på nemlig.com over det de har hørt i medierne, burde sætte sig lidt mere ind i hvordan det fungerer på forskellige lagre, det er nemlig ikke meget anderledes i Coop som bruger det samme system og i mange virksomheder bliver underbetalte lagerfolk pisket rundt og truet med fyring hvis de ikke er hurtige nok.

Jean Thierry

Coop.dk bruger ikke de samme systemer som nemlig.com

Det ville også være helt uhørt, idet Coop er ejet af 1,8 mio. forbrugere i Danmark.

Mens nemlig.com er ejet af spekulanter, bl.a.
Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen, der er indblandet i alskens andre problematiske forhold omkring menneskerettighederne.

Men der er jo ikke sandhedspligt i kommentarsporet.

HK er en meget ringere fagforening for butiksansatte end 3F er for de lageransatte, der har langt bedre lønforhold.
Så dumt, men ikke overraskende, hvis HK blander sig på arbejdsgivernes side.
Men måske i virkeligheden bare noget medierne har misforstået.

Kenneth Lund

Jean Thierry, du påstår jeg lyver og jeg burde være fornærmet, men jeg har arbejdet i coop i mange år, så jeg betegner dig bare som uvidende, samtidig har medierne skrevet om ansatte der ikke kunne gå på toilettet uden at der blev taget tid på dem i coop.
Og det er ikke de eneste lagre som har problemer med arbejdsmiljøet, selv under 3f.

Inge Lehmann, Peter Mikkelsen og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

I den anden ende, når kasserne eller poserne fra Nemlig.com er forbrugt:

Jeg bor i en andelsboligforening hvis beliggenhed er så attraktiv, at de fleste beboere vælger at blive boende selv efter at de har fået børn. Det lader sig gøre når man slår to eller flere af de oprindelige små billige lejligheder sammen. På den måde får der veluddannede børnefamilier ikke bare adgang til flere kvadratmeter, de får også adgang til to trapper. I min opgang betyder det, at jeg er endt op med at være den eneste som kun råder over en enkelt udgang. De andre beboere vælger så fra tid til anden at benytte opgangen som en slags bagtrappe, dvs. de stiller deres skraldposer, inklusive dem fra Nemlig. com ud på det der er min hovedtrappe. Er det OK? Behøver jeg at sige at det er et retorisk spørgsmål?

Peter Mikkelsen

Søren Kristensen@ Ring til brandmyndighederne. Det er ulovligt at sætte ting i opgange - både på for- og bagtrapper.

Dennis Jørgensen, Maj-Britt Kent Hansen, Inge Lehmann og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Inge Lehmann

Tja når forholdene ved Coop er de samme, kan man kun tørt konstantere, at Anders Fogh Rasmussen har vundet værdikampen.

Jeg tror egentlig ikke, at han nogensinde reelt ville bekæmpe slavementaliteten.

Men vi har effektivt fået indført herremandsmentaliteten og accepten af denne.

Hvem husker egentlig dovne Robert, for det han stod for. Nemlig det, at han hellere ville være på kontanthjælp end acceptere dårlige arbejdsforhold.

Men mange folk inklusive fagforeningerne faldt jo for, se de onde muslimer, mens alle forringerlserne på velfærdssamfundet blev gennemført som ved et magisk korttrick.

Nu ser vi jo effekten, hvor folk accepterer horrible arbejdsforhold og når de brokker sig er de dovne Roberter i folks hoveder og vil hellere nasse på en kontanthjælp.

Ergo er det ok, at kontrollere medarbejderne. For vi ved jo, at de ellers er dovne nassere.

Jeg har altid undret mig over fagforeningernes støtte til alle foringelserne.

Godt nok vil deres medarbejdere først komme på dagpenge, men kontanthjælpen lægger den bund de skal konkurrere med.

Og jo lavere og uværdigt den er, desto større økonomisk og arbejdsmiljømæssigt pres er deres egne folk udsat for.

Jeg er desværre afhængig af nemlig.com og co., og kendte ikke til det med kasserne.

Men jeg betaler for leveringen og kan ikke forventes, at have kræfter og viden til, at se hvordan virksomheden, opdeler fortjenesten i forhold til udgiften, i deres regnskaber.

Jeg synes, det er for let købt, at sige at kunderne betaler for lidt. Levnedsmidler er uforholdsmæssig dyrt i Danmark og udgør f.eks. hos mig næsten 40 % af mine indtægter.

Hvorfor er det nemmere for mange, at beskylde kunderne, for at være skyld i den lavere løn end vedkommende, der stikker fortjenesten i lommen .

Jeg er også medlem af Coop og er ked af, at de bruger de samme kneb.

Men jeg har en fornemmelse af, at det skyldes, at dem der sidder i ledelsen både i det private, offentlige og Coop er uddannet de samme steder, bor de samme steder og har fritid de samme steder.

Hvad angår problemet, må man kunne forvente, at folk kan se, der er flere husstande, og at de ikke dermed automatisk konkluderer, at alle bruger nemlig com.

Hvis man ikke kan hvile i sig selv med bevidstheden om, at man laver det rette, men også forventer at andre er 100% klar over dette, kan man komme meget langt ud.

Maj-Britt Kent Hansen

Apropos levering fra Nemlig.com m.fl., så er der forskel på, hvordan det kan foregå til et hus og til et etagebyggeri. De fleste etagebyggerier har vist efterhånden aflåste gadedøre, så jeg ser dårligt, at der kan leveres, medmindre kunden er hjemme.

Imidlertid er problemet med opbevaring af alskens ting og sager - herunder dynger af sko samt affald - et problem på både hoved- og bagtrapper., som de fleste nok kender til. Husorden, indskærpelser m.v. Lige lidt hjælper det.

Hvor jeg bor, deler vi til gårdsiden altan med naboen. Den er ikke stort bevendt, medmindre man nyder at opholde sig med udsyn til skiftende naboers rod og skrald.