boligjagt
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min generation blev snydt – igen

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne – intet problem er for lille og intet for stort. Alle får to svar
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne – intet problem er for lille og intet for stort. Alle får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
29. maj 2021

Vi havde fandeme endelig efterhånden sparet nok op til et dejligt hus, og så kom onde, lede corona, med sin boligmarkedesoppustende kapitalistvækkende virkning og satte sig på det hele. Hvad fanden stiller man så op?

Hvordan kommer vi ud af denne forfærdelige by med al sin oplevelsesøkonomi, når man skal flytte helt til Vestjylland, hvis man vi have råd til et hus? Og igen ender det vel med at være 68’erne og nu også generation X’erne, der ironiserede, mens jorden brændte, og nu vinder på det hele? Argh!

— Den skuffede

Svar I:

Jeg er lidt i vildrede; jeg synes det er svært at forstå, hvem du er skuffet over og hvorfor? Det synes lidt, som om alt er galt, og det er alle andres skyld.

Vil du gerne bo i byen eller ej? Er du glad for ’oplevelsesøkonomi’, eller vil du hellere have fred og ro? Ville du i virkeligheden gerne flytte til Vestjylland, men kan måske ikke af jobmæssige årsager?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Her på matriklen er vi to 68'ere, der bor - dejligt - til leje i socialt boligbyggeri. Det har vi gjort i 26 år, og kunne ikke drømme om at flytte. Vi bor i en nogenlunde fornuftig kommune, hvor der både er til hovedet, sanserne, hjertet og benene.
Måske skulle den skuffede og hans/hendes familie gøre noget tilsvarende - det vil spare jer for en masse bekymringer om afdrag, renter, konjunkturer og værdiforringelse, og hvad de stakkels boligejere ellers får tiden til at gå med.

Herdis Weins, Søren Bro, Steffen Gliese, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Claus Nielsen og Palle Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Eller også skal man bare anlægge det perspektiv, at disse generationer har fået det fra begyndelsen, som de tidligere generationer har arbejdet hårdt for at opnå.