Brevkassen: Min generation blev snydt – igen

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne – intet problem er for lille og intet for stort. Alle får to svar
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne – intet problem er for lille og intet for stort. Alle får to svar

Mia Mottelson

Moderne Tider
29. maj 2021

Vi havde fandeme endelig efterhånden sparet nok op til et dejligt hus, og så kom onde, lede corona, med sin boligmarkedesoppustende kapitalistvækkende virkning og satte sig på det hele. Hvad fanden stiller man så op?

Hvordan kommer vi ud af denne forfærdelige by med al sin oplevelsesøkonomi, når man skal flytte helt til Vestjylland, hvis man vi have råd til et hus? Og igen ender det vel med at være 68’erne og nu også generation X’erne, der ironiserede, mens jorden brændte, og nu vinder på det hele? Argh!

— Den skuffede

Svar I:

Jeg er lidt i vildrede; jeg synes det er svært at forstå, hvem du er skuffet over og hvorfor? Det synes lidt, som om alt er galt, og det er alle andres skyld.

Vil du gerne bo i byen eller ej? Er du glad for ’oplevelsesøkonomi’, eller vil du hellere have fred og ro? Ville du i virkeligheden gerne flytte til Vestjylland, men kan måske ikke af jobmæssige årsager?

Som fornuftsmenneske kunne jeg jo give mig til at forklare, hvordan det ikke hjælper på noget, ej heller dit humør, at klandre to hele generationer af mennesker for at have ødelagt alt blot ved deres selviske måde at bo et sted på, men det ville nok bare være en ond cirkel. Så lad mig i stedet prøve noget mere konstruktivt:

Hvis I ikke har råd til at købe et hus der, hvor I er nødt til at bo, hvad så med en kolonihave? Der er stadig ganske mange af den slags i rimelig cykel- eller busafstand fra de største byer, og det er en billig måde at få lidt frisk luft og hjemmedyrkede agurker på.

Så slipper du for at rydde sne om vinteren, hvilket du stensikkert ville hade og formentlig give en helt tredje generation skylden for.

— Espen Fyhrie

Svar II:

Som X’er føler jeg mig permanent skyldig over at have overladt opgaven med at redde kloden til mine forældre og mine børn. Som generation nåede vi at leve i en tid, hvor alle både havde ret til et fedt køkken og tillod sig at tro, at der ville komme demokrati i diktaturer helt af sig selv, uden at vi behøvede at røre en finger. Vi synes endda, at priserne på boliger steg helt vildt.

Så først: Undskyld!

I forhold til jeres problem er jeg ikke klog nok på områderne omkring Holbæk, Lejre eller Nyborg til at sige, hvor I både finder det rare hus, det optimale lokalmiljø og gode pendlermuligheder. Men som arbejdsgiver tør jeg godt forudse, at mulighederne for hjemmearbejde er blevet stærkt forbedrede det seneste år, og at vi vil se mange forskellige måder at bo og arbejde på, som vi ikke forestillede os, da jeg var ung. Det håber jeg, kommer jer til gode. Jeg kan dog ikke love, at oplevelsesøkonomien ikke kommer til at forfølge jer til Odsherred eller Østfyn med endnu en mikro-øko-festival.

Men det håber jeg, I tager med i købet.

— Stine Carsten Kendal

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Her på matriklen er vi to 68'ere, der bor - dejligt - til leje i socialt boligbyggeri. Det har vi gjort i 26 år, og kunne ikke drømme om at flytte. Vi bor i en nogenlunde fornuftig kommune, hvor der både er til hovedet, sanserne, hjertet og benene.
Måske skulle den skuffede og hans/hendes familie gøre noget tilsvarende - det vil spare jer for en masse bekymringer om afdrag, renter, konjunkturer og værdiforringelse, og hvad de stakkels boligejere ellers får tiden til at gå med.

Herdis Weins, Steffen Gliese, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Claus Nielsen og Palle Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Eller også skal man bare anlægge det perspektiv, at disse generationer har fået det fra begyndelsen, som de tidligere generationer har arbejdet hårdt for at opnå.

Har du nogensinde været udsat for et fupnummer? Har du mistet din tegnebog eller penge til falske hackere eller långivere online? Jeg beder dig om at kontakte denne pålidelige hacker og gendannelsesekspert ÆGTE HACKER. Jeg var et offer for falske mennesker, der udgav sig for at være binære optioner og bitcoin-investorer, jeg mistede en sum på $10.000 og 2BTC fra min bitcoin-pung til disse svindlere. Det tog et stykke tid, før jeg indså, at de var falske og følte mig virkelig såret. Så hørte en af mine venner om det og anbefalede mig til GENUINE HACKER, som hjalp mig med at genvinde alt det, jeg mistede. For mere information send en e-mail til GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM eller via WhatsApp +1 (260) 218-3592.