dating
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvornår skal han fortælle hende, at han er steril?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne: Intet problem er for lille – intet for stort
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne: Intet problem er for lille – intet for stort

Mia Mottelson

Moderne Tider
8. maj 2021

Min gamle ven blev skilt sidste år efter 12 års liv med moren til hans tre børn. Nu har han mødt en ny kvinde, han gerne vil se mere til, og de har haft deres første date. Om kort tid skal hun arbejde to måneder i Tyskland, og grundet coronaen er det tvivlsomt, om de vil kunne ses, mens hun er væk. De har derfor aftalt en sidste date ’uden bagkant’, som han siger, inden hun rejser. Alt i alt ser det lovende ud.

Men der er et problem: Hun er seks år yngre end ham og har ikke børn – han blev for et par år siden steriliseret, fordi han mente, han havde fået nok børn.

Skal han indlede næste møde med at fortælle hende det, eller skal han vente, til hun kommer hjem, og de begge måske er mere afklarede med, hvad de vil med et eventuelt forhold?

— Den rådvilde veninde

Svar I:

Øh ja, selvfølgelig skal han da fortælle hende det. Prøv at vende det om, og spørg, hvilke argumenter der er for ikke at fortælle hende det: At hun så vil løbe skrigende væk, og han derfor ikke når et put inden? (Rimelig nederen type dér). At hvis hun bare lige lærer ham at kende, så falder hun så hårdt for ham, at hun vil smide alle potentielle tanker om børn væk og bare ride ud i solnedgangen med ham i evig tosomhed? (Rimelig nederen type dér – og temmelig urealistisk).

Eller … ja, så kan jeg ikke komme på flere. Det er jo ikke en bortopereret visdomstand, men et livsvalg, han har truffet. Han ønsker ikke flere børn, og han skal vel finde ud af, om hun er indforstået med det. Sæt i gang.

— Anna von Sperling

Svar II:

Det er dejligt for din ven, at han er kommet på markedet igen efter sin skilsmisse. Han bør helt klart fortælle om sin sterilisation inden alt for længe – hvis hun da går op i at få børn. Men jeg synes måske, det er lige lovlig tidligt på nuværende tidspunkt. Også selv om hun er på vej til Tyskland.

Intet kan køle en hed forårsflirt hurtigere ned end en seriøs drøftelse om børn, boliglån og indkøbsture i Bilka. Og så allerede på anden date. Nej, de har begge fortjent lidt sjov og uforpligtende erotik, inden de begynder at browse BabySams hjemmeside.

Hverdagen kan tids nok melde sig, hvis de på et senere tidspunkt beslutter at indgå i et seriøst forhold. Men der er ingen grund til at tage sorgerne på forskud. Lad dem holde det friskt og spændende, indtil hun kommer hjem. Så kan de begynde at forholde sig til, om de en dag vil have børn.

Ellers risikerer de at springe hele den sjove forelskelse over og gå direkte til familielivet. Og er din ven overhovedet klar til alt det – igen?

— Sebastian Abrahamsen

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her