Teenageliv
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal mor lære sin teenager at smide brugte kondomer ud?

Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – på Brevkassen giver vi ikke op, før vi har prøvet
Har du en nød, du ikke kan knække, så hit med den – på Brevkassen giver vi ikke op, før vi har prøvet
Moderne Tider
29. maj 2021

Forleden gled jeg i et brugt kondom på min teenagesøns værelse. En hurtig afsøgning afslørede to mere under sengen. Jeg var tæt på at brække mig.

Skal jeg være en pinlig og træls mor og løfte pegefingeren over hans mangel på værelseshygiejne?

Eller skal jeg bare glæde mig over, at han bruger beskyttelse og klappe kaje?

— Teenagemoderen

Svar I:

Tillykke med, at du har en teenagesøn, der tager ansvar for både sin egen og sin partners seksuelle sundhed! Den slags kan det knibe med langt op i 30’erne, kan jeg afsløre, så der er al mulig grund til at klappe sig selv på skulderen for et ’parenting job well done’.

Og så til sagen: Nej, selvfølgelig skal du ikke kommentere på de brugte kondomer, du har fundet under HANS seng. Ja, det er megaklamt, men teenagere bor nu engang klamt, og sædrester er mig bekendt ikke mere sundhedsskadelige end rådden junkfood og muggent idrætstøj. Frygter du deciderede skader på gulvet, så prøv med en generel henstilling om at muge ud en gang imellem.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Implicit fornemmer man, at brevskriveren stadigvæk i moderlig omsorg er forstander for hygiejne på teenageværelset, selvom sønnen er gammel nok til at have et ret aktivt sexliv.

Det er jo her, det må stoppe.

For det første med hensyn til privatlivets fred, og for det andet som en stor tjeneste til en kommende kæreste, som sønnike flytter sammen med.

Det er en bjørnetjeneste at være faktotum for sit næsten voksne afkom, som aldrig lærer at der eksisterer underlige elementer som skraldespande og støvsugere i den store verden.

Carsten Bjerre, Rikke Nielsen, Martin Rønnow Klarlund, Ole Henriksen, Thomas Jensen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar

hvad laver du på hans værelse?