fodbold
Læsetid: 7 min.

Fodboldens spanske godfather

Ingen aktør i international fodbold er vel blevet lagt så meget for had i de seneste par uger som Real Madrids præsident, Florentino Pérez, der blev ansigtet på den omstridte Super League. Men hvem er han egentlig, den superrige fodboldboss fra Madrid? Vi tegner et portræt

Med Super League-konstruktionens sammenbrud står Florentino Pérez i sin måske største krise i den tid, han har været præsident for Real Madrid.

Carlos Alvarez

Moderne Tider
8. maj 2021

Der er altid noget surrealistisk over at se et magtmenneske blive ydmyget for åben skærm, sådan som det skete for et par uger siden, da Real Madrids præsident, Florentino Pérez, med stigende grad af desperation forsøgte at overbevise tv-seerne i Spanien om levedygtigheden af det såkaldte Super League-projekt, mens hele konstruktionen ramlede sammen om ørerne på ham.

Hans optræden bragte mindelser om den daværende irakiske informationsminister, der stod foran tv-skærmene i Bagdad og forudsagde den irakiske hærs snarlige sejr over de invaderende tropper, mens amerikanske tanks rykkede ind i byen.

Når det er sagt, så holder parallellen dog ikke ret meget længere, for almindeligvis er der ikke noget Komiske Ali over Real Madrids præsident.

Han er en uhyre magtfuld aktør, der gennem lige dele risikovillighed og netværksdannelse har positioneret sig som både Spaniens og hele den kontinentale fodboldelites godfather. Og fiaskoen med Super League er hans første store nederlag i en karriere, der har været bygget på at være frækkere og mere udspekuleret end resten.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her