Psykisk vold
Læsetid: 11 min.

Jens slog aldrig Heidi. Men han fik hende til at føle sig som ingenting

Siden psykisk vold blev gjort strafbart for to år siden, er kun ganske få blevet dømt efter den nye paragraf, viser en ny rapport. Det vidner om, at bevisbyrden er sværere at løfte end i sager om fysisk vold, og at sagerne kræver en anden tilgang til efterforskningen, lyder det fra fagfolk

I retten forklarede Heidi, at hun ville ønske, at Jens havde slået hende. Det havde været bedre, end at han hele tiden sagde til hende, at hun ikke var noget værd.

Mia Mottelson

Moderne Tider
15. maj 2021

Det var Jens, der bestemte.

Det var ham, der afgjorde, hvilket forhold Heidi måtte have til sin familie og sine venner. Han beskyldte hende for at lægge an på andre mænd og kontrollerede derfor hendes telefon. Han lavede regler for, hvad hun måtte tale om. Og han skældte hende ud i timevis, kaldte hende en dårlig mor og truede med at få hendes børn fjernet.

Jens og Heidi er opdigtede navne, men resten af historien er sand – gengivet som den blev fremstillet i retten i december sidste år, hvor den dengang 41-årige mand var tiltalt for psykisk vold mod sin kæreste.

Jens slog aldrig Heidi. Men det ville hun ønske, at han havde gjort, sagde hun under retssagen i Nykøbing Falster. Det ville have været bedre, end at han hele tiden sagde til hende, at hun ikke var noget værd.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her