Reportage
Læsetid: 4 min.

I retten: »Det er en sag, der kunne ske på mange legepladser i landet«

Hver uge dækker Information en retssag, som den kan opleves i retten. Små drenges leg i en sandkasse er endt med en konflikt mellem to fædre. Men var der tale om vold og trusler? Det skulle Retten på Frederiksberg tage stilling til i denne uge
Tiltalte siger, at han var meget påvirket af, at hans søn tissede i bukserne og havde mareridt om forurettede.

Tiltalte siger, at han var meget påvirket af, at hans søn tissede i bukserne og havde mareridt om forurettede.

Mia Mottelson

Moderne Tider
8. maj 2021

»Jeg tager stort ansvar for mine børn og min kone. De er alt, hvad jeg har.«

Det er onsdag eftermiddag i Retten på Frederiksberg, og A ser alvorligt på den kvindelige anklager. Han er 42 år, slank og klædt i grå skinnyjeans, lyseblå skjorte og blå striktrøje.

Han er anklaget for i august sidste år at have nikket manden Nikolaj en skalle og truet ham på livet, men nægter sig skyldig.

A kom fra Bosnien til Danmark i 2002 for at spille professionel fodbold. Men de seneste ti år har han haft et almindeligt arbejde. Han er gift og har tvillingedrenge sammen med sin hustru. De bor i samme ejendom som Nikolaj, som også har små børn, der leger i samme gård.

Tiltalte indleder med at forklare en episode nogle dage forinden. Her var A’s hustru og deres tvillinger på to år til børnefødselsdag i gården. Han var ikke selv med, men hustruen har fortalt, at mens hun var optaget af noget andet, kastede en af hans sønner sand i hovedet på Nikolajs søn. Nikolaj skældte deres dreng ud, så han begyndte at græde, og da A’s hustru kom til, blev også hun skældt ud, så hun også begyndte at græde.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hanne Utoft

På mange legepladser er det altså åbenbart (det kan være, at der er noget om det) sådan at forældre flipper ud over at børn foretager sig uhensigtsmæssige ting, hvorpå der falder diskriminerende fraser. Det lyder sørme som sunde, danske værdier.