Klimakamp
Læsetid: 3 min.

Ugens person: Sultestrejke har større gennemslagskraft end sød aktivisme

Otte unge fra Den Grønne Studenterbevægelse sultestrejker i en uge i protest mod regeringens klimapolitik. Det nytter ikke noget at lege søde aktivister længere, siger Jeppe Svan, en af de sultestrejkende
Vi mener ikke, at sultestrejke er fremtidens klimaaktivisme, men sidste uges blokade viste, at det batter mere end den søde aktivisme, siger Jeppe Svan.

Vi mener ikke, at sultestrejke er fremtidens klimaaktivisme, men sidste uges blokade viste, at det batter mere end den søde aktivisme, siger Jeppe Svan.

Privatfoto

Moderne Tider
22. maj 2021

– I en uge skal du kun leve af vand og urtete. Hvordan kan det være?

»Siden valget i 2019 har vi leget søde aktivister, fordi vi fik et kæmpe boost af, at vi rent faktisk følte, vi havde medindflydelse på de politiske beslutningsprocesser. Vi har gjort alt det, man har lært som lydig, demokratisk boger: skrevet debatindlæg, afholdt demonstrationer og engageret os i politiske møder. Men nu oplever vi et svigt. Vi har ingen tiltro til, at de klimaaftaler, der bliver indgået, anskueliggør målet om 70 procent CO2-reduktion i 2030. Derfor tager vi nu nye metoder i brug for at blive hørt. I sidste uge blokerede vi indgangen til Folketinget, og det skabte langt mere mediedækning end de gange, hvor vi har været på gaden eller har skrevet debatindlæg.«

– Hvad håber I på at opnå?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Michael Gudnæs

En uges sultestrejke er ca lige så ambitiøs som regeringens Klimaplan.