stambord
Læsetid: 5 min.

Vodka, pickles og mad i dej – det nye verdenskøkken kan opleves i Aarhus

I Aarhus går der tre kokkedrenge og slynger georgiske dumplings, kebab fra Kaukasus og vodka fra Randers over disken. Uden dogmer, men med respekt for rødderne. Måske har de fat i det næste verdenskøkken
I Aarhus går der tre kokkedrenge og slynger georgiske dumplings, kebab fra Kaukasus og vodka fra Randers over disken. Uden dogmer, men med respekt for rødderne. Måske har de fat i det næste verdenskøkken

Anna Rich

Moderne Tider
22. maj 2021

Kunsten at spise khinkali placerer sig et eller andet sted mellem udøvelsen af en kulinarisk kontaktsport og en gastronomisk identitetsmarkør. For hvis man angriber den lille, sirligt plisserede dejpung med det kogende varme kødsuppefyld forkert, risikerer man ikke alene at skolde sit ansigt.

Man demonstrerer også sin totale mangel på savoir-faire i et af de regionale verdenskøkkener, der står på spring til at blive et af de store, nemlig det georgiske.

Khinkalien er en af hjørnestenene i det georgiske køkken, men faktisk behøver man ikke rejse længere end til Åboulevarden i Aarhus, hvis man vil i khinkalitræningslejr. Her finder man Restaurant Bardok, hvor de tre kokke, Daniele Antonelli, Martin Fryd Christensen og Mads Billenstein Schriver jonglerer med retter fra et virvar af lande i en eller anden radius omkring Kaukasus til lyden af tyrkisk rock.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her