Parforhold
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan slipper man ud af sine venners skilsmisse?

Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen. Vi giver ikke op, før vi har prøvet
Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen. Vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
12. juni 2021

Et par i vennekredsen er endt i en meget konfliktfyldt skilsmisse. Min mand og jeg har besluttet os for at ville holde fast i dem begge og ikke blive en del af den mekanisme, der gør, at brud mellem par bliver til brud mellem venner.

Det har nu bragt os i den penible situation, at de hver især raser ud over modparten til henholdsvis min mand og mig. Og vi må lægge øre til beskyldninger om utroskab, økonomisk uansvarlighed, psykisk vold, egoisme i hverdagen, seksuel uformåenhed, svigt af børnene osv. Og begge er overbeviste om, at børnene på 19 og 21 holder med dem og hader modparten.

Men det er jo ikke alt, man vil vide om sine venner. Så i stedet for at bevare venskabet og nærheden får vores åbne arme over for dem den modsatte effekt – der opstår en distance. Hvordan får vi forklaret dem, at de også i den nye situation trods deres vrede og sårede følelser har et ansvar for, at vi kan bevare respekten for hinanden? (Forkortet af red.)

— Venneparret

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Det er vel ikke kun skilsmissepar, der kan være udmarvende at høre på.

Jeg kan da komme i tanker om andre situationer, hvor andres galde, fordomme eller selvoptagethed tager alt ilten i luften.

Man må tolerere uvæsenet i et omfang, evt. kun i en periode, men også være i stand til trække en streg i sandet, hvis det bliver ved.

Dette for at man ikke selv bliver klagsom og plagsom.

Marianne Jespersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar