Satire
Læsetid: 4 min.

En fremtid uden mundbind: Sådan kommer du i gang med at bruge din ansigtsmimik igen

Mundbindet synger på sidste vers – det har et flertal i Folketinget besluttet. Men vi er helt ude af træning med at bruge vores underansigt i det offentlige rum. Der er brug for en hjælpende hånd, og den kommer her

Sara Houmann Mortensen

Moderne Tider
5. juni 2021

For nylig blev et politisk flertal enige om, at kravet om mundbind i offentlig transport og flere andre steder i det offentlige rum skal lempes i løbet af de kommende måneder og være helt væk til sensommeren eller efteråret, når alle danskere er vaccinerede. Det bliver igen muligt at smile til medpassagererne i bussen eller hilse på en anden fodgænger på fortovet. Men hvordan kommer man i gang igen? Her er en praktisk indføring.

1. Træn dine smilemuskler med en grydeske

I flere måneder har vi kun været uden for hjemmet iført mundbind. Og i godt et år har der ikke været meget at smile af. Derfor kan det være svært at vænne sig til at skulle smile igen, ikke mindst i det offentlige rum. Lad os begynde med ansigtsmuskulaturen: Find en gammeldags grydeske i træ, og tag skeens skaft i munden som en hund med et kødben. Bid så. Fasthold det hårde bid i omkring et halvt minut. Hver morgen. Kan du mærke det? Dine kæbemuskler spændes og trækker mundvigene opad: et smil!

Man siger godt nok, at glæden kommer indefra, men det gælder ikke altid med smilet. Det kommer ofte efter nogle dages træning.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Jeg har booket en lektion i ansigtsmimik, hos Pia Kjærsgaard.