Noter fra en pandemi
Læsetid: 4 min.

Måske skulle Jon Stewart bare have råbt »fucking-pis-lorte-kneppe-corona«

Det ligger dybt i os at forbinde punkter. Også når det gælder baggrunden for en pandemi, der stadig præges af mange ubekendte
Anders Thomas Jensens film ’Retfærdighedens ryttere’ fra sidste år er ikke en kommentar til pandemien, men kan alligevel lære os noget om den – og om de mekanismer, den udløser.

Anders Thomas Jensens film ’Retfærdighedens ryttere’ fra sidste år er ikke en kommentar til pandemien, men kan alligevel lære os noget om den – og om de mekanismer, den udløser.

Rolf Konow

Moderne Tider
19. juni 2021

Sidste års uden sammenligning bedste danske film var Anders Thomas Jensens hævn-action-dramedy Retfærdighedens ryttere. Den nåede desværre ikke at få så mange uger i biograferne, før en pandemi lukkede dem for anden gang det år, men for os, der nåede at se den, kunne den næsten opleves som en kommentar til den pandemidebat, der fulgte i løbet af vinteren, og som stadig præger offentligheden.

Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som den udstationerede Afghanistan-soldat Markus, der bliver kaldt hjem, da hans kone og datter havner i et toguheld. Markus’ kone dør i ulykken, datteren overlever, og det samme gør den socialt akavede og nyligt fyrede matematiker Otto (spillet med vissen arm af Nikolaj Lie Kaas).

Markus har følelsesmæssigt mildt sagt svært ved at tage sig af sin teenagedatter, der i et forsøg på at bearbejde sin sorg deterministisk begynder at optegne og forbinde alle de punkter og begivenheder, der har ledt op til ulykken, og udrede det sammentræf, at netop hende og hendes mor kom med lige præcis dét tog, på dét tidspunkt.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Olaf Tehrani

Ak ja, trist at se John Stewart i så dårlig form.
Godt, at Steven Colbert - i det mindste - formår at tænke klart.

Maud Margrethe

Ak ja, så fik man lige revet den usete film op med rode.. uden at prisen var artiklen værd :(

Steven Colbert en en total sellout, der ikke vil lade den geniale Jon Stewart udfører sit comedy, fordi der er holdninger i som ikke flugter med det Colberts annoncører mener. I stedet forsøger Colbert konstant af afbryde Stewart. Pinligt. Colbert er blevet en kommissær for den neoliberal orden.