em i fodbold
Læsetid: 7 min.

Mæhle debuterede på landsholdet i Hjulmands første kamp som landstræner. Det virker ikke tilfældigt

Med aktører som Mæhle og Damsgaard i nøgleroller begynder man at ane konturerne af fremtidens danske landshold. Lørdag aften skal de rød-hvide i kamp igen, når EM efter et par hviledage fortsætter med de første ottendedelsfinaler, hvor to af slutrundens mest seværdige mandskaber, Italien og Danmark, skal forsøge at nedbryde de kompakte forsvar hos Østrig og Wales
Det faktum, at Hjulmand introducerede netop Mæhle i sin første kamp som ansvarlig for nationalmandskabet, virker nærmest som udtryk for en højere symbolsk sandhed, skriver Martin Østergaard-Nielsen.

Det faktum, at Hjulmand introducerede netop Mæhle i sin første kamp som ansvarlig for nationalmandskabet, virker nærmest som udtryk for en højere symbolsk sandhed, skriver Martin Østergaard-Nielsen.

Friedemann Vogel

Moderne Tider
26. juni 2021

Så starter EM for alvor!

Det fristes man i hvert fald til at konkludere, efter at turneringen qua sin struktur har brugt de 36 første kampe på at bortskære otte mandskaber.

Nu bliver tingene speedet op, og i de næste 14 kampe frem mod finalen vil der blive elimineret et hold i hver eneste opgør. Nu er det vind eller forsvind!

Og hvilken smukkere måde at begynde denne fase af turneringen på end med et dansk landshold, der har været en af de store spillemæssige oplevelser ved dette EM?

Landstræner Kasper Hjulmand og hans rød-hvide mandskab er med deres præstationer mod Belgien og Rusland virkelig ankommet – både på den internationale scene og i danskernes bevidsthed. Og det er, som om at hele holdets kampånd og offensive tilgang til tingene indkapsles i præstationerne fra den omskolede venstreback Joakim Mæhle, der er godt i gang med at levere det, som amerikanerne kalder a breakout performance ved dette EM.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Tør man gå så langt som til at sige at man aner konturerne af fremtidens fodbold, dvs. den intelligente, hvor ingen træder hinanden over støvlerne eller hiver i hinandens trøjer - og ikke kun fordi det koster en udvisning, men nok så meget fordi det er unødvendigt? Nej, det gør man nok næppe, men det er da en sjov tanke, ikke?

Louise Hansen

Tør man sige, at hvis Danmark taber moid Wales, har vi tabt 3 ud af 4 fodboldkampe ved slurunden?

Tør man sige, at Danmark var ekstremt heldige ved at gå videre ved kun at vinde en enkelt kamp i gruppespillet?

Tør man sige, at Christian Eriksens hjertestop var det, der gjorde landsholdet til folkeeje?

Jeg gør ikke.

T

at dømme efter seertal til kampene er det ca. 1/5 af befolkningen der er interesserede i fodbold, andelen af Informations læsere må formodes at være noget mindre, det ville glæde mig usigeligt om man ville nedsætte dækningen til et niveau, der modsvarer dette. Fodbolden er på alle andre outlets (selv i dr tv-avisens Vores Vejr) dækket ad nauseam, så und dog os, der ikke er har interesse for sporten et enkelt lille fristed.

Louise Hansen

Søren Bro, jeg kender godt den der tanke om, at man bør føle sig eksklusiv ved at læse Information, fordi så hæver man sig lissom over de andre, og når så Information begynder at skrive om noget så gyseligt folkeligt som fodbold, så får man lissom smadret sin selvforståelse af at sympatisere med folket og at kunne være elitær samtidig.

Det føles MEGET bedre at sympatisere med de laverestående folkelige i fred, end det er at måtte trækkes med underklassens evindelige trælse mangel på forståelse for overklassens behov for at kunne være overklasse i fred og slippe for fodbold.

Inge ambrosius, Ebbe Overbye og Asiya Andersen anbefalede denne kommentar
Asiya Andersen

Ja, nogen holder af fodbold, andre gør ikke, selv tilhører jeg den sidste gruppe. Jeg synes alligevel det er helt i orden at information skriver om det, os som ikke holder af fodbold kan jo bare læse nogle af de ting, der interesserer os. Det er nu alligevel hyggeligt at sidde i min stue med åbne vinduer og hører andres glæde, det må betyde de danske drenge mindst har scoret to mål.

Knivskarpt Louise Hansen

Der er sgu lidt ufrivilligt rytteriet over det

c",)

Gustav Alexander

Louise Hansen,

Jeg kan godt sympatisere med hele argumentet om folkelighed. Men skal man død og pine elske fodbold, hvis man vil være folkelig? Jeg vil gerne tillade mig at være lidt træt af den allestedsnærværende dækning af fodbold samt foldboldspillere. De behandles som overmenneskelige helte for hvad der - i al respekt - er ret trivielt.

Jeg tvivler nu også på, at det er alle mennesker med Søren Bros holdninger, der nødvendigvis skal skydes i skoene at vøre elitære champagne socialister, som i realiteten afskyr det almene menneskes interesser. Måske er det bare lidt rigeligt med dækning af ethvert åndedrag og enhver prut slået af en midtbanespiller af samtlige kanaler, aviser, radiokanaler samt netaviser?

tak for at bringe klarhed Gustav: Jeg tilhører ikke eliten, jeg har ikke noget mod fodbold eller sport generelt, jeg har noget imod 10.000 timer i tv og en spaltekilometer om det, så man aldrig slippe, hvad er det nu lige vi har sportskanaler til. Og selv om seertallet altid stiger stærkt, når "heltene" ser ud til at vinde, så er det dog mit postulat at det er et lille mindretal af befolkningen der SÅ vilde med spillet.
Men ak, nu er epo-sporten allerede også oppe og ringe, og snart også olympiaden, jeg siger som Frasier: What is a boy to do?