Noter fra en pandemi
Læsetid: 4 min.

Hvad Ole Klat kan lære regeringen om tillid

På regeringens foranledning rykkede spørgsmålet om den skrottede vaccine fra Johnson & Johnson i denne uge tilbage i centrum af coronadebatten. Derved har man budt op til en farlig dans om tillid. Inden man gjorde det, skulle man måske have lyttet til visdommen fra håndboldtrænere i 1980’ernes provins
Risikoen ved at at genoptage brugen af én gang skrottede vacciner er ikke eventuelle bivirkninger, men at det svækker tilliden til myndighedernes udmeldinger.

Risikoen ved at at genoptage brugen af én gang skrottede vacciner er ikke eventuelle bivirkninger, men at det svækker tilliden til myndighedernes udmeldinger.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
5. juni 2021

Som barn i provinsen i slutningen af 1980’erne var der mange ting, der var meget mindre komplicerede end i dag. Mange af os har det måske lidt ambivalent med den tid, men det hele virkede overskueligt: Der var én kanal i tv, én fjende i øst, fodbold om sommeren og håndbold om vinteren.

Det sidste betød også, at de, der måske ikke fra naturens hånd var skabt til at spille håndbold og fodbold, gjorde det alligevel, og på vores hold i det midt- og vestjyske havde vi blandt andet Kalle på holdet. Kalle var tyndere end os andre, lavere end os andre og også en del klogere end os andre, hvilket han ofte blev mobbet med. Som en slags kosmisk balancering af hans store ordforråd var han fuldkommen uduelig som sportsmand og havde yderligere det handicap, at han bar tunge metalbriller på et tidspunkt i historien og et sted i Danmark, hvor der ikke var nogen, der sørgede for at skaffe sportsbriller eller kontaktlinser til børn.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henning Kjær

Det er ikke myndighederne men medierne der spiller et farligt spil om fravalgte vacciner fra J&J. Vacciner fra J&J er ikke skrottet, de er fravalgt i en aktuel gunstig coronasituation. Havde coronasituationen været ugunstig, var vacciner fra J&J blevet anbefalet brugt i Danmark.
Medierne forenkler ud over al rimelighed Sundhedsstyrelsens begrundelser for hvorfor de har fravalgt at anbefale vacciner fra J&J.

Jette Steensen, Jørgen Larsen, Ole Kresten Finnemann Juhl, Inge Lehmann, Jesper Frimann Ljungberg, Steffen Gliese, Niels Frederik S. G. og Bjarne Jensen anbefalede denne kommentar