Fodbold
Læsetid: 6 min.

Pep Guardiola tabte, men han vil aldrig være en taber

Pep Guardiola havde næsten fat i det Champions League-trofæ, han har jagtet i ti år. Men sidste lørdag demonstrerede, at turneringen stadig levner plads til uforudsigelighed. Guardiola er fortsat sindbilledet på vor tids moderne og tænksomme fodboldtræner – som altid anklages for at overtænke spillet, når kampen går galt
En nedtrykt Guoardiola efter den tabte finale. For meget skakspil, for lidt ludo; for meget flot lallebold, for lidt kynisme – det er den intellektuelle træners lod at blive beskyldt for den slags.

En nedtrykt Guoardiola efter den tabte finale. For meget skakspil, for lidt ludo; for meget flot lallebold, for lidt kynisme – det er den intellektuelle træners lod at blive beskyldt for den slags.

David Ramos

Moderne Tider
5. juni 2021

Alle, både bookmakerne og mig, troede, at det var i år, den var der. Nu ville Pep Guardiola få det Champions League-trofæ, han har jagtet i ti år, siden han sidste gang vandt det med FC Barcelona i 2011. De efterfølgende år forfulgte han projektet med Bayern München. Her blev det til tre semifinaler i turneringen. Siden 2016 har holdet heddet Manchester City, og her er det blevet til en ottendedelsfinale, tre kvartfinaler og altså langt om længe, sidste lørdag, en stor finale. Mod Chelsea. Et hold, Pep og Man City kender indgående fra deres egen liga – og et hold, som de fleste af os altså umiddelbart vurderede til at være aftenens underdogs.

Dels havde Manchester City for længst og helt overlegent vundet Premier League; de havde haft tre uger til at fokusere på finalen, mens Chelsea skulle spille om FA Cuppen og sørge for at ende i topfire i den engelske liga.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her