Interview
Læsetid: 2 min.

»Sådan en god rakettur, det ville være fantastisk«

For første gang i mere end ti år optager Det Europæiske Rumfartsagentur nye astronauter. 147 danskere har ansøgt om at blive en del af det europæiske rumprogram, blandt dem den 28-årige softwareudvikler og astronomiuddannede Andreas Kjær Dideriksen fra Sønderborg
Det er blandingen af eventyr og videnskab, der har fået Andreas Kjær Dideriksen til at søge optagelse på den europæiske astronatuddannelse.

Det er blandingen af eventyr og videnskab, der har fået Andreas Kjær Dideriksen til at søge optagelse på den europæiske astronatuddannelse.

Privatfoto

Moderne Tider
26. juni 2021

Hvorfor vil du gerne være astronaut?

»Jeg kan godt lide blandingen af naturvidenskab og eventyr. Bare det at være vægtløs eller sidde i raketten på toppen af en ordentlig tank med brændstof på vej ud i rummet. Sådan en god rakettur, det ville være fantastisk.«

Hvad glæder du dig mest til, hvis du bliver sendt ud i rummet?

»En rumvandring ville være helt fantastisk. De fleste har nok set billeder af en rumdragt, det er sådan en hvid og ret stor dragt med en klassisk rumhjelm til – at komme ned i sådan én og gå uden for selve rumstationen … det er bare dig og rummet. Det ville jeg gerne.«

Ville du ikke være bange?

»Nej.«

Hvordan tror du, Jorden ser ud fra rummet?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her