Reportage
Læsetid: 4 min.

Togkonduktøren ville se hendes billet. Det endte med spark, slag og spyt

Hver uge dækker Information en retssag fra tilhørerpladserne. En 28-årig kvinde er tiltalt for at sparke, slå og spytte på en togkontrollør på Nørreport Station. Sagen blev indledt i februar, men først afgjort i sidste uge
Den tiltalte kvinde forklarer, at det eskalerede, da togkonduktøren tog fat i hendes mulepose, og hun prøvede at få den igen.

Den tiltalte kvinde forklarer, at det eskalerede, da togkonduktøren tog fat i hendes mulepose, og hun prøvede at få den igen.

Mia Mottelson

Moderne Tider
26. juni 2021

»Han er meget tæt på min krop og tager fat i mig, og så reagerer jeg voldsomt.«

N kigger med store, alvorlige, brune øjne op på retsformanden. Hun er 28 år, klædt i brun striksweater med et hvidt stjernemønster. Hendes hår er helt kort og mørkt med et strejf af henna.

Det er en bidende frostklar februardag, og N er tiltalt for at have overfaldet en togkontrollør med slag, spark og spyt i hovedet og på kroppen. Det er efter den skærpende paragraf om vold mod embedsmand i funktion. Hun nægter.

N fortæller, at hun i S-toget mødte en togkontrollør i september sidste år. Da hun prøvede at vise en sms-billet på sin mobiltelefon, anklagede han hende for at snyde.

»Havde du købt den, inden du stod på toget?« spørger den kvindelige anklager.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

DSB kontrolløren skal slet ikke tage fat i N's taske.

Forhåbentlig får han det forklaret af DSB.

Hanne Utoft, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Til gengæld er det ikke korrekt, at bipolar lidelse tidligere hed skizofreni. Det har manio-depressiv. Det er ikke helt så slemt som skizofreni men selvfølgelig slemt nok.

Hanne Utoft, Maj-Britt Kent Hansen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Nemlig, David, det bed jeg også mærke i.
Lidt mærkværdigt, at forsvareren ikke har gjort sig den ulejlighed at slå det op..

Men med alle de andre diagnoser oveni burde N jo være selvskreven til behandling.
Det fremgår desværre ikke om hun får den.

Eva Schwanenflügel

PS. Mennesker med psykiske lidelser hører slet ikke til i et fængsel.

Maj-Britt Kent Hansen

Politiken har d.d. en om professor i sociologi Marie Lindegaard og ph.d.-fellow Camilla Bank Friis, der har set på, hvad der egentlig sker, når københavnere bliver taget i at køre uden billet med byens busser:

https://politiken.dk/indland/kobenhavn/art8253687/Hvad-sker-der-n%C3%A5r...

Maj-Britt Kent Hansen

>>> Politiken har d.d. en artikel om ...

Daniel Joelsen

Der er ingen undskyldning for brug af nogen som helst vold eller dårlig opførsel.

Ligesom for parkeringsvagter, skal der ordentlig træning til. De skal lære at deeskalere situationer, ikke udsætte sig for fare og ikke aflønnes efter hvor mange bøder de udsteder. Vi skal i det hele taget væk fra bøder og kun betale vores billet. Hvad er det i øvrigt for en bureaukrat der har udtænkt at man skal straffes med 10 gange pris for at glemme? For en ældre eller studerende er det en voldsom straf. Er det i øvrigt ikke menneskelig at glemme og fejle?

"Til gengæld er det ikke korrekt, at bipolar lidelse tidligere hed skizofreni. Det har manio-depressiv. Det er ikke helt så slemt som skizofreni men selvfølgelig slemt nok."

Manio-depression kan være utroligt destruktivt og lidelsesfuldt for den ramte (fra svære depressioner med talrige suicidaltanker og -forsøg til højdramatiske manier med voldsomme konsekvenser for den ramte og dennes omgivelser) - og derfor i mange tilfælde lige så indgribende og forpinende som skizofrene lidelser.