Sport
Læsetid: 4 min.

Med deres ærlighed viser Naomi Osaka og Simone Biles, hvordan fremtidens sportslige rollemodeller ser ud

En ny generation af sportsstjerner opfører sig, som om de ikke skylder os noget, men snarere skylder sig selv at værne om deres mentale helbred. Ved dette års OL har Naomi Osaka og Simone Biles understreget den på en gang banale og vigtige sandhed, at topatleter også er mennesker
Naomi Osaka mener, at det har en negativ mental påvirkning på hende at tale med journalister.

Naomi Osaka mener, at det har en negativ mental påvirkning på hende at tale med journalister.

NICOLAS ASFOURI

Moderne Tider
31. juli 2021

Det er ved US Open-finalen i 2018, at Naomi Osaka slår Serena Williams og vinder sin første ud af foreløbig fire Grand Slam-titler.

Hun bliver over natten en kæmpe stjerne – især Asien tager den japanske spiller til sig som et hidtil uset tennistalent fra regionen. Naomi Osaka er 20 år. Serena Williams lige på kanten til de 37. Det er den enes første Grand Slam-finale, den andens nummer 31.

Serena Williams er en af de stjerner, der har bevæget sig fra sporten og ind i en bredere populærkultur. Hun har en selfietung Instagramkonto med millioner af følgere, hvor hun og hendes datter ikke sjældent poserer i de samme outfits.

Hun er på forsiden af Harper’s Bazaar, har sit eget tøjmærke og snart en tv-serie på Amazon. Hun er blevet skudt i profil af den ikoniske newyorkerfotograf Annie Leibovitz til en legendarisk smuk forside af Vanity Fair, dengang hun var gravid.

Serena Williams er grunden til, at jeg er kommet til at holde af flotte, brede lår i profil. De behøver ikke engang være lavet af rå muskler som hendes. Repræsentation betyder noget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her