De uønskede lege
Læsetid: 4 min.

Ingen tilskuere, ringe lokal opbakning, massivt fokus på corona. Så er OL i gang!

Et rekordstort antal danske atletikudøvere vil kæmpe om finalepladser ved et særpræget OL i Tokyo, der kæmper mod et stigende coronasmittetal og lokal utilfredshed med begivenheden
Atleterne til OL i Japan skal i år konkurrere uden publikum på tribunerne.

Atleterne til OL i Japan skal i år konkurrere uden publikum på tribunerne.

Li He/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
24. juli 2021

Sidst Tokyo var vært for De Olympiske Lege, var der fest i byen. I 1964 stod Japan klar til at åbne sig for omverdenen efter nederlaget og rædslerne under Anden Verdenskrig, og hovedstaden mødte både egne og tilrejsende atleter med smil og åbne arme. Tokyos olympiske stadion var propfyldt under konkurrencerne, der blev betragtet som en glædelig global begivenhed med politisk betydning.

Sådan forholder der sig som bekendt ikke i år, hvor sommerens Olympiske Lege længe har været overskygget af skepsis, skandaler og ikke mindst smittefrygt. Det sidste fylder naturligvis mest. Hovedparten af den japanske befolkning er ikke blevet vaccineret endnu, og de fleste ville ønske, at OL 2020, som det jo hedder, blev aflyst eller udsat. Selv kejseren har udtrykt bekymring for situationen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Drop det. Hold sommerferie. Slap af.