Baggrund
Læsetid: 6 min.

Italien spiller offensiv fodbold, men med gode gamle dyder. Og de kommer til at vinde EM

England slog os ud af EM. Men de vinder ikke finalen, som spilles søndag den 11. juli, på Wembley. Det gør Italien. Sammen med Danmark har italienerne spillet den smukkeste og mest omstillingsparate fodbold ved slutrunden
Italienerne elsker deres forsvarere mindst lige så meget som deres målscorere. Her er det den erfarne Giorgio Chiellini i semifinalen mod Spanien.

Italienerne elsker deres forsvarere mindst lige så meget som deres målscorere. Her er det den erfarne Giorgio Chiellini i semifinalen mod Spanien.

Justin Tallis

Moderne Tider
10. juli 2021

Gli Azzurri slentrede gennem den indledende runde i gruppe A. Med deres blanding af dominans på bolden og hurtige kontraer – possession og turnover, som det hedder på fodboldsprog – indkasserede de ni point, scorede syv mål og lukkede nul kasser ind. I ottendedelsfinalen mod Østrig skulle de i arbejdstøjet for første gang. Federico Chiesa og Matteo Pessina blev de to redningsmænd for de azurblå. Nicolò Barella og Lorenzo Insigne, som var på pletten med tretten minutters mellemrum, gentog kunststykket mod Belgien i kvartfinalen. Mod Spanien i semifinalen sled de sig til en sejr efter straffesparkkonkurrence.

Italien kan noget, som på sin vis er dansk. De kan skifte formation på en flydende og elegant måde.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Jeg håber Italien vinder.

Først og fremmest fordi holdet er bedst, men også så de engelske hooligans kan få en lærestreg for deres utroligt ulækre opførsel overfor de danske fans på Wembley stadion, og derefter, hvor flere blev forfulgt, råbt ad, spyttet på og slået, uden det engelske politi greb ind.

Hvad er det for en opførsel?

Per Hansen, Lillian Larsen, Eric Philipp, Birte Pedersen, Arne Albatros Olsen, Nette Skov, Torben K L Jensen, Lotte Tvede, Rolf Andersen, Ervin Lazar og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel
jens christian jacobsen

Ja, kom så Italien! Af alle de grunde der er nævnt...

Birte Pedersen, Nette Skov, Eva Schwanenflügel og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar

Det engelske landshold skal vel ikke udskammes pga nogle tåber
( personligt holder jeg også med Italien pga det smukke fremadrettede hurtige og boldsikre spil de har vist )

Søren Peter Langkjær Bojsen

Hjalte Birkemose

England er ikke lige min ølsmag, men de spillede det bedste fodbold i semifinalen jeg har set under em, og i sekvenser på grænsen til opvisning. Wembley er verdens største værtshus i aften, så hvis italienerne vil have rødvin blandet op med vand på det hellige middagsbord, så skal Kayne ikke have så meget plads som han fik mod Danmark,.

Rolf Andersen

@Peter Staal: Du skriver

"Det engelske landshold skal vel ikke udskammes pga nogle tåber ... "

Tjaa, det kan du jo godt mene, men UEFA har ikke destro mindre idømt det engelske landshold en bøde på 30.000 € for deres fans dårlige opførsel under kampen mod Danmark.

https://www.tipsbladet.dk/nyhed/em/efter-danmark-kamp-uefa-straffer-england

Birte Pedersen, Holger Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
kirsten sonne

England vinder 2-0. Uden det store drama.
Klart det bedste hold.

Søren Kristensen

Kampen bliver afgjort på straffespark fordi målene er for for små.

Sådan skal den skæres.

jens christian jacobsen

Kedelig og taktisk finale, hvor vi var mange i flyet på vej hjem der troede, at Englands fysik endnu engang ville afgøre kampen. Og jeg frygter for de italienske fans liv og helbred i London!
Pudsigt at England er kommet så langt ved en kombination af tysk muskel-bold fra 80erne og italiensk beton- forsvar fra 70erne.